Lön

Oj kollade in på handelsbanken för att se hur många slantar jag hade på kontot.. Skulle ju få lös förra veckan och det hade jag fått, nästan 19000 kr :-D

Men jag tycker inte riktigt att det är värt det, så jävla jobbigt och dåligt som jag mår av att jobba såna långa dagar!

Men det är iaf skönt att ha en fungerande ekonomi :)

Jobbigt.

Det är inte mycket som känns bra nu. Är inte särskilt nöjd med tillvaron.

Men varför gnälla här.

Ska nog byta om lite och åka och rida. Kanske blir att jag och Sandra rider ihop om hon har slutat jobbet.

ledig

Ledig idag. SKÖNT.
Passade på att dricka några folköl igår eftersom jag ska jobba torsdag, fredag och lördag när alla andra ska festa. Jag brukar inte fira midsommar på nåt särskilt sätt så det är väl lika bra att man ska jobba. Fast lite matäta med goda vänner hade varit trevligt.

I morgon är det lilla midsommar på Åsgårdarna i Säter. Dom reser midsommarstång och folkdanslaget dansar runt där, fika, lotter, pilkastning och fiskdamm. Det kanske är lagomt för mig så jag orkar upp tidigt på fredag igen. Förhoppningsvis är det inte så mycket på fredagen eftersom det är en röd dag. Men jag antar att alla butiker ska ha massa gräddfil m.m. i morgon. Hoppas dom tar allt idag när jag är ledig!!


Ska åka och rida en sväng nu tror jag.

rider i djupdalarna.


Stugan

I lördags kväll visste vi inte vad vi skulle göra så vi åkte upp till stugan. Kollade lite på TV där och åkte hem på söndag eftermiddag.

På vägen upp fick jag syn på en ensam liten ankunge. Som jag och Lajka fångade in.. PÅ vägen hem släppte vi dock tillbaka den i ån i Rättvik. Det kluriga var ju att det inte var en vanlig gräsand utan nån annan sort, kanske en dopping för den dök och simmade under vattnet när jag hade släppt ut den.
ankungen




På söndagsförmiddagen hälsade vi på Yvonne uppe på Överåsen. Fikade lite å sådär. När vi skulle hoppa in i bilen igen blev Lajka lite stångad av en get, haha. Inte så hårt, men hon skrek till. Yvonne har en stor häst där nu. Obelix hette han och var en stor och bred ardenner, typ dubbelt så bred över ryggen som våra pållar. Maffigt med arbetshästar.
korna efter vägen när vi åkte ner från överåsen.




Mitt lilla trädgårdsland fick lite dill och sockerärter, som jag drivit upp inne här hemma. Men jag sådde även lite blomsterfrön och hoppas dom kan gro fast ingen är där och vattnar dom hela tiden.
trädgårdslandet i stugan 2011

äntligen

Fick svar från AF nu och dom hade koll på vilka perioder jag hade fått milersättning för. Så nu skickar jag upp mina rekvisitioner till Yrkesakademin så dom kan skriva under och så kanske det trillar in några tusenlappar :)

Skönt att få lite pappersarbete avklarat.

Måste bara gå och köpa frimärken, eller leta på om jag har några.

Hehe, just när jag skrev det kom jag på att jag brukar ha i plånboken.. Och där minsann låg det 5 frimärken.

Suveränt.

Jag skulle nästan kunna jobba på kontor ju ;-)

fm på jobbet

Var tvungen att ta tag i timrapporterna och fick ägna min lediga förmiddag åt det. Men nu är dom inne, kanske helt fel gjorda, men nånting i lön ska jag iaf kunna få nu. Skönt!

Passade på och svängde förbi lantmanna när jag kom hem och köpte planteringsjord. Tänkte sätta ut min ganska stora kruka vid trädgårdsmöblerna vi har här utanför, eftersom nån har kommit på att man inte får ha balkonglådor... bla bla, då skulle man ha nån extra försäkring bla bla. Kanske åker det upp en balkonglåda också, jag har ju planterat massa små plantor som behöver få komma ut.

Mathias åkte bort med jobbet i morse, och blir borta till onsdag kväll. Kanske kommer sakna han, men det blir nog skönt också, bara tänka på sig själv och kunna lägga sig i tid ikväll så man orkar jobba imorrn.

Försenad frukost blire nu.

min kväll.

först efter regnet kom vi ut, joggade/gick till hönsan(med liten omväg) Blev tvungen att hoppa i och bada lite, simmade och tog ett hopp och ett dyk från bryggan där vi iaf var 50 cm ovanför vattnet :) JOggade/gick hem med väldigt blöta underkläder.

Det är ungefär vad jag hinner göra efter jobbet, alltihop tog en halvtimme.

Nu har jag duschat, och kokar makaroner, grönsaker och steker lite sojakorv så jag får lite mat ikväll och en matlåda tills imorrn. Hade helst legat i sängen redan. Men får gå och lägga mig efter matlagningen.

Jag jobbade över 1 timme och en kvart. Eller över och över. Eftersom jag fick vänta en timme på milko på mina grejer för eftermiddagen så blev alltihopa försenat med ungefär en timme.

Hej svejs och God natt.

Picknick

Ska ut och picknick-dricka med Sandra, Mariella och Mariellas syster. Provar ett nytt linne jag shoppade i onsdags och ny ögonskugga. Ibland måste man få lyxa till det lite och jag unnade mig lite shopping i onsdags när jag var ledig. Två linnen, en långärmad topp, ett par leggings, och två ögonskuggor, en guldglittrig och en med fem olika färger och alla var ganska glansiga sådär. Sedan åkte jag till djuraffären och köpte foder till algätaren hos mamma, sedan köpte jag två röda platy och tio neontetror som tydligen kallades "grön noentetra", jag tyckte att dom var blå mest.  Mammas akvarium har nu en skock med diverse platy, neontetror och en algätare.. nästan ett riktigt ju :) Och två fina växter istället för tjockt med mossa. Att jag köper nya platy är för att våra gamla måste vara grymt inavlade och det kan inte va nyttigt?

Jobbet är jobbigt.. Jag brukar börja 5 varje morgon så jag brukar försöka göra kväller vid 19-20 tiden på kvällarna. Men eftersom Mathias brukar börja framåt 9 många dagar så går ju inte han och sover förns senare så jag har svårt att sova bra innan han lägger sig. Idag var det mycket på jobbet, fredag ju, alla butiker ska ha massor. Men tack vare att jag fick lite hjälp att lasta medans jag käkade så kom jag iväg till Säter i hyfsad tid och slutade bara en kvart efter tiden på schemat. Men... det är ju inte kul att man nästan aldrif slutar tiden som et är tänkt.. 16.15.. Arbetsdagarna är ju långa som dom är även om man slutar i tid.

Jag har badat!! Flera gånger :-) Säfstjärn, Vanån, Kärringtjärn och vid Matsbobadet. Vanån var lite väl kall, men dom andra funkar.. enligt mammas gamla badtermometer så är det kring 18-19 grader i dom små pölarna.
 
Förra helgen åkte vi upp till stugan på lördagen och hem på söndagen. Skönt att få åka dit lite. Tulpanerna verkar inte ha kommit upp ordentligt och kommer inte göra det i år.. och påskliljorna hade blommat ut, fast nån fanns iaf kvar att beundra lite. Mitt lilla trädgårdsland börjar se fint ut också. Och en sorts blomma blommade för fullt. Vi klippte gräset också. I början bråkade klipparen och lade av, men sen när Mathias tog över så bäörjade den gå bättre efter ett tag, så det råkade bli att han klippte alltihopa. Men jag rev gräs kring mina små växter och pysslade med sånt istället. Gräsmattan blev fin fin.
Gräsmattan blev kortklippt och fin.

lilla landet vid stugan. 
blommor gräslök vallmo med knopp påskliljor



Även pållarna har plaskat lite.
dricker

OJ

NU var jag en riktig data-hacker som kunde få dit en liten reklam grej för min bilddagbok, som har bytt namn till dayviews.. lite töntigt.

Idag var det så soft morgon på jobbet att jag åkte hem på rast :)

Ska väl tillbaka om ett litet tag, vid 11 och lasta Säters grejer och köra ut. Sen tillbaka och lasta morgondagens grejer. Är rädd att det blir mycket eftersom det är fredag plus att det var så lite idag så det blir tusen ställen imorrn. Hade bara 5 ställen på första vändan idag, normalt brukar det vara allt mellan 10 och 25 ställen.

RSS 2.0