Permissionen

I morgon ska vi upp till Falun igen, efter 3 dagars permision.Hoppas att hon har gått upp i vikt och att vi blir utskrivna! Lite nervös är jag, hemma har vi ju inte haft nå extra näring i mjölken. Hon ammar på dagarna, och vissa mål på natten, men ibland är hon så trött och bara sover så vi får ge via sonden. Idag hälsade Mahias mamma och pappa på, sedan kom min mamma hit och hade med sig skötbord och lite mer kläder. Så i klädväg ha vi en hel del nu, men fortfarande inga riktiga ytterkläder. Men både igår och idag har det blivit en vända med vagnen oh pakar man ner henne där så tror ja inte hon fryser än. Vi var till soc i förmiddags och skrev på papper, så nu är Mathias pappa även på papperet.

Skönt att vara hemma, kunna gå på toa, laga mat, gå till ICA utan att tillkalla någon personal. Om vi däremot blir utskrivna och Mathias snart ska börja jobba så kanske det blir lite mycket för mig på dagarna, blir gansk låst. Bara att flytta henne med syrgasen är ju krångligt. Men hon sover i en stor korg med handtag som mamma gjorde i ordning när Sandra skulle komma, nu hann hon bara sova i den någon natt då Sandra var 56 cm när hon föddes, Molly var 51 sist hon mättes och får gott och väl plats än så länge.

Längtar efter att få komma ut och rida någon vända, men det har inte blivit av under dom här dagarna.

Mathias har gått och lagt sig, för han ick upp vid 4 i morse, vi har gjort så att jag tar kvällen och tidig natt medans han går upp tidigt. Jätte skönt på morgonen att dom går till vardagsrummet så jag får sova utan pipande prylar och sånt. I Falun hade vi ett pyttelitet rum som nästan blev som en fängelsecell.


Permission

Nu är vi hemma!

trött

Amma, sonda, pumpa, kräkas, leta pärm, kissa.. får jag sova nu? Mathias snarkar.

Läkarsamtal

I början på nästa vecka får vi nog åka hem på permission :-D

Ryckt sonden

Jahapp, lämnar henne en liten stund, och nästa gång man kollar så har hon dragit ut sonden. Hur hade hon då tänkt få mat när hon inte orkar suga mitt i natten tex? Hon sov från ca 00:30 till 6 i morse. Samma natten innan, vid matdags kl 3 ville hon inte amma.

Jag har satt på potatis i köket, hade velat duscha men vet inte hur länge jag törs gå ifrån, Mathias sover stenhårt, han matade vid 3 i natt och kunde inte somna om efter det, nåt han måste lära sig tror jag.

Molly ligger nöjd och glad och tittar och klappar till sina fiskar på mobilen hon fått. Kanske borde be nån i personalen att sätta ny sond, men det är ju ingen kul grej. Tänk om hon kunde få slippa den.

I natt

I natt tänkte vi att Molly ska få sova inne med oss på vårt rum. Planeras för hemfärd nu och troligen får vi åka hem någon gång nästa vecka. Hoppas hon ligger stabilt i natt så larmet inte plingar hela tiden.

Hon har velat äta gansk ofta idag, så hon fick väl göra det.. Hoppas det inte fortsätter så. Jag vill ju kunna göra nånting annat än att amma.

MCdonalds

För några dagar sedan såg jag skymten av en reklam där dom tyckte dom var shyssta som erbjöd kossorna färdtjänst till betet för dom kor som inte orkade gå dit. Det var MCdonaldsreklam och jag har inte sett den sedan dess. Kom dom på att en sådan reklam kan få även köttätare att reagera på att det är hemskt om korna inte klarar av att gå!? Om dom nu inte har sitt bete så långt bort så att det är praktiskt omöjligt att dom går dit själva.
 
Tredje reklamfilmen på sidan.
http://www.youtube.com/user/mcdonaldssv?feature=results_main

Framsteg

I helgen har vi varit ute och gått med vagn för första gångerna. En gång i fredags, då Mathias föräldrar kom hit och följde med. Och så blev det vända igår då Hans Erik(min pappa) följde med. Han, Fanny(min farmor) och Kjell(min farbror) hade varit upp till stugan och skördat mina potatisar och små vitlökar och höststädat. Skönt att jag slipper ha den grejen att tänka på iaf.

Hade tänkt åka till Borlänge för jag skulle få lite barnkläder av en kompis, men det är så mycket här med amning och så det att vi fick gå ut :) En ny frihetskänsla litegrann sådär. Dom ska fixa med syrgas som man kan ta med sig hem och en liten smidigare mätare så kanske vi får åka hem på permissioner ganska snart. Men iom att vi börjat amma mer och mer så har vikten inte riktigt velat gå upp, så det är väl det dom vill få ordning på innan vi får börja åka hem. Men hon kräks ganska lätt och då är det inte så lätt att få i henne så mycket som läkarna vill. Men om vågen visade rätt idag så har hon börjat gå upp i vikt igen.

Vi har haft två riktigt usla dagar under senaste veckan också.. men efter lite trassel med apparaterna och byte till en ny lågflödesmätare till syret så blev det bättre. Så det var nog mätaren som läckte och inte Molly som mådde så dåligt som vi trodde.

pumpa

pumpa pumpa pumpa. SÅ TRAKIGT!Men personalen tycker att jag är duktig och har mycket mjölk, jag har ju ingen aning då jag inte vet hur det brukar vara. Försäkringskassan är dom segaste i världen så ska jag få några pengar snart ligger det närmare i tiden att sälja lite mjölk till avdelningen. Dom betalar 150 kr/litern.

Molly är värsta duktiga tjejen! CO-halten i blodet är lite förhöjd utan CPAPen men det lilla gjorde inget, men dom håller koll så den inte sticker iväg för mycket.Vi väntar på att någon ska flytta ut från 4ans rum så ska vi få egen-tid med Molly på dagarna till att börja med, medans hon sover på salen på natten. Igår ammade hon 3 gånger, första gången i ca 45 min och var jätte duktig, andra gången bara lite, hon var trött, på kvällen lite bättre, men var nog trött efter badet och byte av stomiplatta och allt annat. Hade varit bra om hon orkade tutta så iaf ena bröstet blev "tomt" så jag slipper pumpa, ska leta på en bok att ha i pumprummet på avdelningen, bara radion fördriver inte tiden så bra. Datorn däremot funkar bra, sitter just nu och pumpar liksom.

Jag tog lite sovmorgon idag. Mathias drygade sig och var vaken hela morgonen från typ 4:30, duschade och väckte mig för att få handduk och sånt.

Hihi

Mathias pratade nyss i sömnen. Hörde inte vad han sa men han lät och såg nöjd ut iaf.

Bye CPAP, återträffen.

Fortfarande glas i bilen och ingen stereo. Potäterna har inte heller blivit skördade.

Molly blev av med CPAPen idag, får hoppas den inte är tillbaka nu. Vi bor vår tredje natt på ängklockan, patienthotellet som ligger strax utanför sjukhuset. Så man kan inte bara tassa in och kolla läget som man kunde när man bodde på avdelningen. Iaf så har hon enbart en liten syregrimma, som knappt alls är i vägen. Så ikväll kunde hon amma mycket bättre än tidigare och provade båda brösten. Och hon mådde superbra. Får hoppas att provtagningen som dom skulle ta i natt även visar att hon mår bra.

Återträffen i Rättvik var jätte rolig. Jag åkte med Lina och hennes pappa och vi hämtade även upp Åsa på vägen. Vi råkade hasta in på bolaget innan vi åkte upp till skolan. Från Mora kom Sara och Emma, Sara börjar bli riktigt synligt gravid nu :) Sen var det några jordbrukare och nån mer på träffen. Först fika, sedan aulan med tråkig visning av massa bilder och info, jag drog mig undan och pumpade istället. Sedan rundvadring och kolla in massa nytt. Lagården hade blivit skolstall, stallet hade blivit elevstall, dom hade byggt lösdrifter åt hästarna. Korna hade ny stor byggnad med mjölkrobotar, som var intressant att se eftersom jag aldrig riktigt förstått hur det ser ut, däremot är jag lite tveksam till vad jag tycker om det. Klart att det är bra för dom att välja själva när dom ska mjölkas och att dom går lösa, men jag hoppas ändå att den männskliga kontakten inte försvinner för mycket och att man kanske missar någon som mår dåligt tex. Grisarna kollade jag aldrig på, men dom bodde kvar i delen bredvid ena stallet och så ett gäng i lösdriften. Jag hoppade även över att kolla i smådjursdelen, dels för att jag var trött i fötterna, dels nåt snack om att vi kollade där sist för att dom i regel hade salmonellasmitta som dom inte ville föra vidare till andra djurstallar och så gick vi till bilen och tog en öl istället. Just ja hela rundvandringen började vi ju i trädgårdsdelen som dom troligen ska lägga ner, vi fick ta tomater i växthuset så jag plockade med mig 3 st. Sorgligt om dom lägger ned trädgård, men det var inte så många gymnasieelever som ville läsa det, dom flesta blir tydligen intresserade när man blir lite äldre men det funkade inte att ha det bara för en del vuxenelever. (jag som lätt kunnat tänka mig läsa mer trädgårdskurser).
Sedan blev det middag iaf, förätt nån toast med skagenröra som jag åt trots att jag hade tänkt lägga av med åtminstone skaldjur, sedan åt dom andra någon köttgryta på eget nötkött från skolan som har börjat föda upp även tjurarna, jag och Sara åt en liknande gryta på quornbitar istället. Pannacotta till efterrätt, som var första gången jag smakade det, för mycket och mastigt, men några skedar var gott iaf. Sen var vi ett gäng som gick ut på "Samhälle" som dom säger där uppe. Vi tjejer fick skjuts medan två killar gick, jag var grymt förvånad över hur omtänksam och trevlig en av dom hade blivit, inte alls som medans vi gick i skolan. Jag skulle ju inte behöva gå ute kylan som höll på och hade bröstmjölk och sådär. Först gick vi på en pub där vi satt, men dom stängde kl 23 och då gick vi till bowlingen som även hade disco intill. Jag dansade massor och hade faktiskt kul, riktigt kul. Kom väl tillbaka till Falun vid 3 så jag var grymt trött och råkade sova till 13:45 med något urpumpningsuppehåll på morgonen, men den mjölken och den från kvällen slängde jag. å kvällen när jag skulle sköta stomin blev magen helt kaputt så sköterskan fick ta över. Hade glömt hur kass i magen man kan bli av alkohol, ovärt.
 

RSS 2.0