Fonder

ja, man blir rik, mina fonder ökade med 4120 kr förra året. Och jag har tydligen inte använt några pengar från det kontot heller under året, kan vara bra att låta bli dem. Swedbank kontot däremot hade jag inte ens 50 öre på. Men det ser ju bra ut att penningarna på det kontot ökar. En gång i tiden innan jag använt nåt därifrån så var värdet uppe i närmare 100 tusen.. Nu är det 27 tusen.. Bra att ha när allt går åt helvete.

Lönen borde ha kommit in på mitt lönekonto också nu så där har jag minst 30 tusen tror jag. Helt sjukt.. Lisa har pengar :)

Norberg

Queertpoiafestivalen
Det låter bra.. Hoppas det kommer nån artist som gör det värt 500 kr som biljetten kostar. Men det jag läst hittils på hemsidan så låter det bra iaf.

http://www.queertopiafestivalen.se/

Större säng?

Mailade en i Ludvika igår som hade en 160 säng ute på blocket. Försökte nyss ringa mamma och höra om jag fick låna hennes bil och transporten för att hämta den, men jag tror att hon har gått och lagt sig efter nattens jobb.

Var tydligen två till som var intresserade svarade han på mailet jag hade skickat. Och jag fick svaret vid 21-22 igår.. Så det kan hända att man ska snabba sig om man vill ha sängen.

Har jag en större säng så kan vi sova hos mig utan att Mathias sover dåligt och är helt slut när han ska till jobbet. För man sover dåligt i en sned 120 säng/bäddsoffa. Har svårt att förstå hur jag och Daniel kunde sova i en 90 säng ihop så pass mycket som vi gjorde. men så hade jag ont i både axlar och höfter av det.

en större säng?

sjunde himlen

För ett tag sedan såg jag i en tv-tablåtidning att sjunde himlen även gick vid 7 på morgonen. Nu när jag för en gångs skull är vaken så tidigt så går det då inget sånt program! Hade varit perfekt att skaffa sig nya vanor.. Att gå upp kl 7 varje morgon och äta frukost till sjunde himlen när det tidiga programmet går istället för det som går 11:50. Men nu går det ju inte så jag får fortsätta sova till kl 11 även i fortsättningen.

Simma i snö

Traderapaketet som jag hämtade på ICa var jeansen så jag klarade av att bära hem allt :) Bra jeans som jag får plats med långkalsonger under :) Kan man se ut som folk utan att frysa ihjäl.

Igår var jag och Sandra ute och red Krista och Vega. Är förvånad över hur pass bra det funkar att rida helt oskott :) Men jag gillar att dom kan gå barfota, det borde vara bra för hovarna att vila från sömmar och skit. Vi red i djupdalarna och rejsade tokfort upp för stora backlen där nere. Var nästan så att Krista inte hängde med när Vega och Sandra drog iväg upp för backen, det som var bra var att hon inte hade tid att bocka iaf :) Sedan red vi vändan så vi kom över åkervägen till byn Klacken, där hade det drivit igen snö så det var riktigt djupt!! Sen när man trodde att det värsta var över blev det ännu djupare!! Krista tänkte sluta gå och tog sig knappt fram där, Vega grävde med frambenen och försökte sedan hoppa framåt över snön, såg ut som hon hade lite smått panik, men Sandra sa att hon inte kändes så iaf. Haha! Har aldrig sett så jävla djup snö alltså! Tappade båda frambensreflexerna som bara satt med kardborre, men hade ingen lust att hoppa av och ta med dom när snön skulle räcka långt över stövlarna jag hade på mig. Skulle tro att snön på djupaste stället skulle vara upp till röven på mig.

Idag har jag och Sandra varit i Borlänge. Jag gick först och klippte mig sen var vi till rosa huset, ÖB och dollarstore. Å så käkade jag på max innan vi åkte hem och Sandra åt det jag inte orkade äta upp :) Jag har skaffat en större kattlåda, men fick såklart inte med mig nån ny kattsand så jag lär köpa mer sån innan jag kan inviga den nya lådan.

Nu ska jag titta på kniven mot strupen eftersom det skulle vara från trapper i Avesta där jag käkat många gånger med Ola och dom.

Trögt

Jahapp, en seg dag idag alltså. Mathias gick upp vid 6-6.30 i morse och gick hem till sig, förkyld och sjukskrev sig från jobbet. Jag somnade om och sov till 11. Gick upp och satte mig vid datorn och blev kvar där till närmare 14. Handlade lite bröd och sånt på hemköp och gick till Mathias som sade i morse att jag kunde komma hem till han och väcka han när jag gick upp. Öhm det har inte gått så bra att väcka han. Han ligger på soffan och är nästan helt borta, helt blek, var tvungen att kolla om han andades nyss när jag var in till han.

Sen ringde Susanne från ridklubben och berättade att vår ridlektion är inställd. Dom har problem med lyset i ridhuset och hon sa att pga olycksrisken så ställde dom in lektionen tills belysningen funkade riktigt. Vad bortskämda dom blivit! Skulle tro att belysningen på ridbanan funkar och att med fluffiga fina snön som är skulle det funka bra att rida ute, bara att ringa alla och be dem klä sig ordentligt. Men men, det känns ok att inte rida idag, har träningsvärk från ridturen igår. Är så grymt förslappad och otränad efter förkylningen i början på vintern och problem med... öhm svampinfektioner.. Sånt man kanske inte snackar om, men jag är ju inte så blyg av mig egentligen.

Ska gå ner till ICA och hämta paket snart.. Tradera är kul och farligt. Antingen är det ett par jeans eller ett hästtäcke. Blir klumigt att bära på om det är täcket, men eftersom jag inte ska och rida så tänker jag inte kallstarta min stackars bil. Motorvärmaren är trasig:( Men bilen är iaf lagad och besiktad nu!! Jag kör helt lagligt och jag kan växla med bara en hand nu!!!! Så underbart :D

Så, nä ska man ta en promenad och gå en omväg till Ica och kolla vad det kan vara för skoj som väntar där?

Vill jobba mera.. Men det verkar inte plinga in nånting nu. Har kanske bara jobbat 40 timmar i januari, jag behöver ju 80! Dessutom har det kommit en kallelse om utbildning på yrkesakademin så jag mailade min AF-gubbe och berättade och frågade om jag får gå eller inte.. Han är ju omöjlig att få tag i på telefon. Sen ringde jag försäkringskassan men dom hörde mig inte och lade på! Skitmobil jag har!! Börjar bli dags att skaffa en annan, men hur kunde Susanne öra mig då? Konstigt det dära. Kanske är lata telfonister på försäkringskassan som inte vill höra kunderna!

mat

Hade velat tolka efter Krista idag, men eftersom erik ockuperade hela stallet med sin bil så tog jag bara en vanlig ridtur. Sen var Sandra och lämnade sin bil hos Sahlberg för att få den lagad så jag hade ingen som kunde åka bakom iaf.

Nu ska jag gå ner till Mathias och laga mat. Han kommer från innebandyn strax, sen ikväll ska han på fotbollsträning. Jobbigt värre, men tycker man att det är kul så... Jag får väl kolla på film eller nåt där, han har ju canal plus och sånt där så det brukar ju gå nån film man kan kolla på jämt. Bäst att jag tar med ostbågarna :)

Kött

När mamma var ung jobbade hon i affär. Hon jobbade mycket i charken och tyckte om att dela lamm med bandsågen. Sånt som disskuteras vid matbordet i vår familj.

down

Känner mig lite nere.. Mycket tankar som bara malen runt i mitt huvud, särskilt när jag är ensam. Mest en massa gammalt, men även en oro över framtiden. Man vet ju egentligen ingenting... Har inte haft nån ordentlig plan på många år. Planen nu är ju att jobba så jag kommer ur jobb och aktivitetsgarantin, för annars blir det snart idiotipraktik! Ställena i Hedemora är inte det minsta lockande.. om jag mot förmodan skulle gå med på nåt sånt så tänker jag kräva att vara nån annatsans, i Avesta fanns det iaf två olika typ ridskolor. Fast jag tror mer på att jag gör slut med AF då. Men sen kanske det går åt helvete för en istället. 

Ja ja, ska väl få tummen ur och åka och rida istället.

Man ska väl inte grubbla över det som varit...

Mikkel

Ska man bryta nacken av katten eller?
Kom nyss hem från jobbet, gav katterna mat och sådär. Sätter mig vid datorn. EFter en stund kommer Mikkel och hoppar upp på den stopra kudden i soffan, jag tycker han sitter konstigt och märker att den jäveln sitter och pissar på kudden. Jag blir förbannad och sliter bort kudden Katten trillar men fortsätter kissa på lite av mina och Mathias kläder som låg under!! Om kattlådan hade variot grymt skitig kunde det ha varit en protest eller nåt, men i går eftermiddag gjorde jag rent kattlådan totalt och fyllde på med mycket sand, det fanns gott om plats att pinka där! Dessutom vet jag att han har pinkat i badkaret nån gång, men hellre det än i möbler!! Så nu har han rumsarrest i badrummet! Han försökte gömma sig i skrubben bland massa bråte men jag var förbannd och drog ut han i svansen så han fräste! Usch vad äcklig han kan vara, nu måste jag ju tvätta igen, det var inte länge sedan sist, men man vill inte ha grejer liggande som stinker piss.

Försäkringskassan

Fick dubbla brev från försäkringskassan idag, i det första läste jag ett beslut på vad jag skulle få per dag.. Tyckte det lät väldigt lite mot förut. Det låg även med info om jobbgaranti för ungdomar. Kollar nästa brev, ändrat beslut.. Dom kom på dagen efter det första brevet att jag inte är ungdom och ändrar beslutet så jag får samma belopp som tidigare. Visst verkar dom aningen snurriga, som om jag var den som jobbade där eller nåt, haha.

Ja, jag är ganska nöjd iaf hur som helst. Och ser fram emot lönen jag får i januari!!! Den borde vara rejäl! Mer än heltidsjobb och mycket storhelgsjobb :)

Ska nog åka upp till AF innan jag lämnar Lajka också. Har knäpat ihop en ny lapp som ska ha påskrift av dom som jag kan skicka till försäkringskassan. Sen ska jag visa arbetsgivarintyget från jobbet också. Så tråkigt med papper och sånt.

Youtube

Jag skaffade för ett tag sedan konto på youtube. Man har ju lite värdelösa gamla snuttar med inspelade grejer så några har kommit upp och några fler blir det. Mest hästar och Sundström och liknande grejer misstänker jag att det blir.. Skoj med en ny sida att leka på iaf nu.
http://www.youtube.com/user/Solis1500

Men videor som är filmade på snedden vet jag inte hur jag vänder rätt? Jag har inget program som vill spela upp det jag filmat med mobilen i datorn men i youtube kan jag se dom iaf, men kass kvalitet alltså.

Shit vad jag fick tänka och kolla runt innan jag kom på låten.. "Hur Sabina gör en konst utav att gå".

Öhm hur tar man bort ett klipp om man inte vill ha det uppe då?   Jo jag hittade det!! Pust vad bra!

Jag vet att jag ska ha nånting från Thåströms spelning på peace and love 2008 inspelat med kameran. Det är iaf lite bättre kvalitet med den än med mobilen. Undrar om dom klippen ligger på bärbara datorn? Tror jag ska leta på dom någon dag :)

Nu ska jag försöka slita mig från min nya leksida och köra Lajka till morsan sen ska jag packa ihop lite mat och sånt jag behöver till jobbet i natt.

Jag tror att leka på youtube blir billigare för mig än att sitta och kolla runt på tradera, har haft ett litet återfall där under senaste veckan.. Men det ska nog vara lugnt nu.. Sisådär 500 till 1000 kr bortkastat på onödiga saker som kändes väldigt nödvändiga just då, haha!


Hästar

Saknar hästar och ridning.. Inte ridit på snart 3 veckor. Krista har haft lite problem i en hov så hon har varit oskodd och fått vila. Men vi har såna där skor man kan ta på och av som erik skruvat i brodd i så jag ska nog försöka komma ut och rida någon dag!? Det lär ju vara riktigt bra underlag på många vägar nu med all snö som kommit.

Har suttit här i kväll på jobbet och kollat på hästannonser, och blir ju då och då så sugen på att skaffa en nordis eller liknande. Men jag är medveten om att bara för att en häst är söt behöver den inte vara bra att rida m.m. Haha, lätt att bli kär i ett foto liksom. Sen har vi ju Krista och Vega där hemma och en äst som Krista som man har haft i 15 år känner så väl och vet hur hon funkar... det är nåt särskilt. Svårt att fatta att hon är 20 år, hon beter sig då inte som det. Erik plogade gården med henne för någon dag sedan, det hade hon gillat iaf :) Bra att hon kan göra lite nytta iaf.

Borde sova nu, har precis fått den sista gubben i säng här. Ska till Gävle på hockey i morgon så jag behöver vara hyfsat utvilad. Alltså, seriöst jag följer med på hockey!? Men vem vet det kanske är roligt? Men jag hade följt med om jag hade fått betala biljetten själv, kostade 230 eller nåt per biljett och jag tror Mathias bjuder oss alla.. 4 pers. Dyrt!

Är ledig på tisdag, då ska jag ägna mig åt hästar iaf! Det är på tiden. Slö och förslappad och fet har jag gått och blitt.

God natt.

2010

Första inlägget i år då.

Varit i stugan sedan i söndags och kom hem för nån timme sedan för jag lär tillbaka till jobbet, men har iaf varit ledig sedan juldagen. På juldagen blev det inte att träffa NIklas som jag hade tänkt, men vi får väl ses nån annan gång helt enkelt. Jag flydde ju upp till stugan så jag får skylla mig själv att vi inte hann ses.

Jag och Mathias delade en flaska vin igår eftermiddag/kväll och gjorde god mat och vi kollade på nyårsfirande på tvn och sov före kl 1 i natt. Hördes en hel del smällande kring tolvslaget fast att man är långt ifrån civilisationen där, men Lajka blev bara lite orolig. Skönt att den dagen är över nu då.. Nu är det bara att börja gruva sig för sista april då , hehe.

Nä jag har badat nu och sitter aningen lättklädd vid datorn, ska klä mig och göra i ordning mig för att jobba kl 17. Om jag känner att jag har tid över ska jag till Mathias med hans väska innan jobbet. Han glömde den här när vi kom hem.

RSS 2.0