Vi kan sova

Var vakna vid 9 Molly fick välling och jag matade djuren. Sen kröp vi ner i min säng båda två, och somnade.. Visst det händer ganska ofta, men vi vaknade första strax före två. Vi sov bort hela dagen ju! Snart blir det mörkt igen, hade ju tänkt ta en promenad med hästarna, vill inte göra det i mörker.

Vår dag

Jag och Molly äter och umgås idag. Och tittar på kycklingarna lite då och då.

Kycklingar

Nu har 5 stycken kläckts. 2 ägg är helt oförändrade. Men jag får avvakta lite och se om det händer nåt, det ena kan vara det som hamnade i kläckaren en dag efter dom andra. Dom är söta, och däckar lite hur som helst och när som helst.

Vilken dag

Jag och mamma åkte och köpte en hästsläp idag.
När jag kom hem så hade en kyckling kommit ut ur sitt ägg, jag hjälpte en annan att komma ut också, den hade ju kämpat ända sedan igår. Det var kallt i natt, mina bilrutor var så snygga, skönt med värme i framrutan.
Hann ta en promenad med hästarna i solen.

Kläckning

Nu börjas det! SÅÅÅ spännande!! Ja jag har ritat på äggen, ville se om kläckaren vända alla lika och sådär.

Toalett

Kolla kolla!!!
Jag behöver inte gå ut för att gå på toa längre. Väggarna ska väl snyggas till, men nu funkar det här!! Han här gjorde det, medans jag sorterade och delade ut reklam. Borde väl höra av mig och säga att jag inte vill göra det nå mera. Tjäna 390 kr innan skatt och jag lade ner 7-8 timmar på det. Lite mer än 50 kr i timmen kunde man ju få.. Fast det är inte timlön, utan uträknat på nåt annat sätt. Äggen verkar ha kycklingar, alla utom ett iaf, så nu hoppas jag på 7 kycklingar på onsdag, och en på torsdag kanske, för ett kom i en dag efter dom andra.

Killingar

Det gick bra att hämta getter. Men dom är inte hemma hos mig, dom fick följa med Amanda eftersom dom har en bock. Så det är tänkt att det ska bli killingar här till våren/sommaren :)

Getter

I morgon ska vi åka och hämta getter. Samåker med en tjej som jag aldrig träffat. Men jag hörde iaf hennes röst på sök och finn för några veckor sedan och har mailat med henne och träffat hennes sambo lite snabbt. Antar att hon inte är styckmördare ;) Nä, kul med nytt folk.

I går var jag hem till Hanna och hälsade på, hon trodde att vi inte hade setts på 9 år, men jag tror mer på ca 7 år, men det är ändå väldigt lång tid. Vi satt och snackade i flera timmar och så hjälpte hon mig att raka håret lite. Det var trevligt, vi umgicks ju en hel del ett tag, fast det var mest fest och sådär. Jag har 15 km hem till henne, så det är ju fullt möjligt att rida dit som en dagsutflykt. Hon har också hästar.

Har badat med Molly i dag, Så skönt med 34 gradigt vatten. Jag tror sånt skulle vara bra för mig också, fast med lite mer fri rörelse även för mig, när jag badar med Molly kan jag ju inte simma, dyka och greja med sånt jag gillar.

Ikväll kommer Kerstin och ska behandla Vega. Ja jäklar, jag har inte tagit ut pengar till det. Ska jag behöva åka in till Norberg för att hitta en bankomat?

Helgen

Igår drog Daniel el till luftvärmepumpen, så nu slipper jag skarvsladd ut genom fönstret :) Sen röjde vi en hel del i ladugården, så nu ska det bara in strö och lite sådär så kan getterna flytta in. Vi eldade upp en massa golv, nåt gammal klickgolv som låg där. Idag när jag kom hem från ridklubben så var det fortfarande glöd där vi hade eldat. I morgon ska jag hälsa på Hanna, vi har inte setts på flera år, fast att hon bor i Norberg. Blir nog trevligt. Ja och fy, igår kväll käkade vi pizza, det var iofs gott, men lite senare blev Daniel magsjuk, han dotter var det natten mot fredag så det var ju inte så konstigt. Än så länge mår jag bra, men usch och fy om jag skulle bli sjuk. Slängde i mig et gäng vitpepparkorn i eftermiddags, brukar slippa kräkas då iaf, frågan är om jag ska ta några fler? Hur lång effekt har dom liksom? Haft stalltjänst på ridklubben idag. Det funkar fint och är trevligt. Doris smet när vi höll på att packa hö, fick hämta henne på kyrkogården!! Hon hittade ju roliga människor att hälsa på. Pinsamt, satt en tjej bakom en gravsten och snyftade, Doris hann som tur var inte fram till henne. Helt fel läge med en sprallig hund kändes det som va? Stack ut med Krista, Vega och Doris på en ridtur, efter 5 km var vi hemma igen, lämna in Doris och red upp till Resmoren och tillbaka också, så det blev en mil. Försökte galoppera 3 gånger, bara en gång gick bra, två andra tvärnitade Krista, ena gången för att Vega sparkade mot oss, andra gången för att Vega höll på att preja oss av vägen, då tappade jag även Vega, men kunde ta henne efter en liten stund igen. Jag borde inse att vi ska hålla oss till skritt och trav, men jag vill så gärna kunna galoppera med två hästar. Efteråt fick båda faktiskt täcken på sig, Krista var lite svettig (det var henne jag red). Hon börjar få sån vinterpäls. Ska testa sova i sängen nu. SOmnade i soffan till Gunde förut ikväll, det var intressant, men jag var för trött. Såg på Maria Lang serien efter nyheterna, blev väckt av nyheterna och reklamen som det alltid är så högt ljud på. Gäsp,

Inomhus

Värsta inomhusdagen. Sånt blir jag rastlös av. Har bara varit ut och matat djuren några gånger. Nu är det så mörkt att promenad är uteslutet. Kunde vi inte haft gatubelysning mellan typ Dullbo och Stora Moren? Skulle bli drygt 2 km att promenera längs :) Gå runt min gårdslampa bara? Varv på varv? Ska ta hit mina pannlampor från mamma någon dag, hade tänkt göra det i tisdags, men var inte ens förbi där och hade inte en tanke på det då.

Kom och ta en mörkerpromenad med mig :)

Snö

Kan hända att jag skiter i promenaden för nu snöar det!! Och lillpluttan sover så sött.

Soppa och pannkaka.

Soppa är en jäkla enkel och praktiskt maträtt. Idag blev det på purkolök, morötter, potatis, broccoli, lite hackad spenat och lite röda linser. Mixade den så Molly kan äta den enkelt också. Hon fick en klick creme fraiche i också, hon som behöver lite extra fet mat.

Har även gjort en pannkaksmet så det blir pannkaka lite senare i eftermiddag. Vill ha grädde, men man åker väl inte 3 mil för lite grädde? Får undersöka oatlyglassen sedan Hanna var här i somras det finns vanilj och jordgubb tror jag. Har äcklig hallonsylt som jag gjorde förra sommaren, men den finns frysta hallon i frysen, dom är nog godare.

Tänkte att Molly skulle sova middag nu, men hon ligger och snackar, men hon är trött, för nu åkte tummen in i munnen och då brukar hon vara trött. Jag passar på att skriva lite här och tänker spela bubbelspel på FB också.

Planen är att vi även ska gå ut en vända och kanske ta en liten promenad. Frågan är hur många av djuren som ska få gå på promenad också. Det är en del att hålla reda på med två hästar och en hund och så barnvagn. Fast egentligen är hunden svårast eftersom hon får springa lös när hästarna är med.

sova?

Kan inte sova. Är hungrig, men för trött för att orka fixa nåt att äta, en macka och några pepparkakor vid 19:30 räckte inte så långt säger magen. Undrar när Molly tänker väcka mig i.morgon bitti. Hon sover så sött bredvid mig nu. Brukar vara sövande med andra,som sover. Molly, katten och Doris sover... Äh om jag släpper mobilen och blundar så kanske det går bättre den här gången.

Ägg

Får se om det blir några kycklingar nu då. Är osäker på om den verkligen lyckas vända äggen, dom är ju ganska små. Får märka dom med ett litet streck så jag ser om dom rör sig nåt. Bortde även lysa och se om dom ser befruktade ut, för jag har fått ett för mycket som inte får plats på ett bra sätt. Någon som vill försöka kläcka fram den?

Lajka och Nova

Drömde att jag var hemma hos Mathias och Lajka dök upp och jag klappade och hon var så mjuk.  Sen dök även Nova upp,  klappade henne också. Frågade Mathias hur? Och han sade nånting om att mitt hopp dött. Men Nova var ju verkligen död,  och både jag och Mathias var ju med hos veterinären när dom lade ner henne i frysen. Och Lajka var jag ju med när hon fick sprutan och somnade in. Tråkigt att vakna efter en sån dröm,  med båda mina pigga, glada och fina hundar. Saknar dom verkligen massor. Lajka var så snäll och fin. Nova skulle ha blivit så bra, hade ju gått kurs och precis provat på att spåra och hon var jätte duktig.  Hon var ju fortfarande unghund, bara 1,5 år. 
 
Nu har jag Doris som är helt olik dom andra.  Vill varken gå ut på kvällen eller morgonen,  det är ju blött och kallt. I vattenfyllda dikena efter vägen plöjde ju Nova igenom och hade jätte roligt,  Doris undviker vattenpölar. Både Lajka och Nova blev glada att jag vaknade på morgonen och var förväntansfulla över att få gå ut. Doris får jag oftast bära och ställa ut på trappen, och sedan när fått på mig kläder så händer det att jag måste bära henne ut på gården också, det är ju blött och kallt i gräset. Fast hon gillar att mysa i soffan och ibland när man ropar och hon kommer springade som en liten galning så är hon också söt.

Jul

Jag tror att det har blivit bestämt att vi ska fira jul hos mig i år. Mormor har ju flyttat in på ålderdomshem.
 
Låg och tänkte på det igår. Den 23e december kommer jag och Daniel ha känt varandra i ett halvår. Hade varit en perfekt myskväll tänkte jag tills jag kom på att dom skulle vara i Hälsingland i jul, så jag antar att dom åker upp typ den dagen. Trök, när jag för en gångs skull lagt ett datum på minnet.
 
Fast ska jag ha julfirande här får jag väl panikstäda den 23e december ;)
 
Men hur som helst, jag längtar efter advent och jul och allt det där. Misstänker att mina adventsljusstakar kommer dyka upp före 1a december.
 
 
 

Bilder


 
Jag är inte så bra på att skriva här va? Så nu slänger jag upp lite bilder från senaste veckan. Fast dom finns iofs redan på instagram och många på facebook också.
 
Purjolöken ser faktiskt ut som purjolök.
 
Hönsen har flyttat in i en del av ladugården. Troligen jämnare temperatur i vinter och så lite dagsljus från fönsterna. Daniel hjälpte mig att bygga förra söndagen så dom kunde flytta in. På lördagen satte han  upp en glasdörr så min trapp blev inglasad, så slipper det regna och snöa in lika mycket som förra vintern. Han gör så mycket bra grejer.
 
Igår spelade jag innebandy, det var länge sedan nu, verkligen. Förutom det där att jag vill slå klubban i huvudet på han som blir arg och skriker, så var det kul. Jag kommer fan drämma till han till slut! Jag ogillar verkligen såna som inte kan kontrollera sig lite, haha, sån jäkla dubbelmoral va?
 
Fina dagar med Molly har jag också haft.
 
Fia red med mig i Lördags. Sten gick promenad med Molly och Doris under tiden.
 
Doris myste i både Leffes knä och hos Daniels mamma, dom hälsade på honom i helgen.
Lite fler bilder från senaste veckan. Konstiga svängar i väderleken va?
 
 

RSS 2.0