Gabbe

Idag har Gabbe varit som vanligt igen. Och i eftermiddags fick han börja gå ut igen. Hoppas han håller sig undan från bilar och särskilt riksvägen nu. Skönt att det gick bra hur som helst. Älskar ju mina små kissekatter.

Älskade missen

Ligger i soffan med Gabbe i knäet. Vi fick hämta han nere på riksvägen för ett tag sedan. Lillan ringde mig han låg på vägen när dom kom och åkte. Hon satt med honom i diket när vi kom dit. Och då sa hon att han hade piggnat på sig mycket sedan dom hittade han, på bara några minuter alltså. Jag trodde ju att vi skulle få lov att panikåka till veterinär och ta bort honom när vi åkte ner till vägen. Så nog är det skönt att han verkar må ganska bra. Jag tror han fått en rejäl smäll så han typ hade tuppat av just när dom kom. Tur att det var dom som kände igen honom och ringde så vi kunde hämta hem honom. Nu får han ligga och vila så länge han känner för, men jag hoppas han vill upp och gå lite snart. Är lite orolig för han fortfarande. Men han kurrade när jag klappade inom innan jag började skriva på mobilen..

Blä

Gruvar mig för morgondagen. Lastat massa backar i eftermiddag som ska ut så första vändan i morgon. Dubbelt så många som dom lugnaste dagarna... Igår var jag iaf klar en halvtimme före utsatt tid :-) men att kunna sluta i tid 2 gånger på 3 veckor är ganska lite. Igår körde jag grejer till ett bageri i säter, tombackarna jag fick där luktade äppelkaka och det såg ut som det var florsocker på backarna. Gissa om man blev sugen på äppelkaka... Med vaniljsås. Ligger och kollas på en film som slutar strax. Ligger redan till sängs. Tänkte sova när filmen slutar kl 19. Ena katten ligger också i sängen, mysigt. Igår fixade vi en kattplanka till lägenheten, hoppas dom lär sig att använda den.

Jobbet

Nu har jag jobbat sammanlagt 5 dagar och kom på idag att jag bara kommit hem i tid en av dagarna, i onsdags. Jag ska sluta 16.15 men har slutat 18.15, 16.00, 17.30, 19.30 och idag 17.40. I onsdags när jag var klar i tid så drog jag hem fast att all tid inte gått och det tycker jag att jag hade rätt i att göra. För fy fan vad mycket strul det varit och det är faktisk inte mitt fel att det blivit så sent. Visst i fredags var jag lite sen, men när jag kom till milko så hade han som skulle göra i ordning mina grejer gjort det halvt och gjort fel och sedan skitit i det och åkt hem. Tog mig och en till tjej som jobbar där 3 timmar att få lite ordning på det. Idag fick jag vänta i 3 timmar på grejer på milko, eftersom dom haft blixtnedslag som ställt till det. Som tur var var det inte så mycket i säter idag så jag lyckades skynda på på jag hann till ridningen. Tack vare att dom skulle fixa någon annan som skulle lasta morgondagens grejer. Nu har jag duschat, lagat pasta till matresterna av färssåsen, ätit, borstat tänderna och krypit ned. Lillan skulle komma förbi snart och hämta sitt bredband. Hoppas man kan sova snart. Upp strax efter 4 i morgon igen. Har knappt tid till nånting dagarna jag jobbar. Jag behöver sova för att kunna funka, men hinner inte sova tillräckligt. Får hoppas nån kommer in i det bättre så det börjar kammar lättare. Jag börjar kunna hitta dom flesta ställen tror jag iaf, det underlättar ;-) puss och god natt.

Ridlektion

Egentligen skulle vi ha hoppat ute så stor ridbanan idag. Men det blev dressyr i ridhuset för ridbanan var så blöt. Jag red Robbi och det gick superbra! Skit skoj verkligen. Hon har varit skadad länge och när jag red henne för länge sedan gick det inte alls så här bra. Men jag är glad att det blev dressyr eftersom har lätt att bara ligga på i galoppen. Vi galopperade på volterna och jag fick bryta av lite ibland och samla ihop henne och börja om. Men riktigt fina fattningar. Vi red öppna i båda varven också som gick riktigt bra. Och i allt vi gjorde fick jag göra massor med halvhalter. Men resultaten av allt slit lönade sig :-)

Djurens rätt

Befinner mig i Uppsala, på djurens rätts turné kickoff. Varit här sedan i fredags eftermiddag. Massa god veganmat har ätits, massa diskussioner och info. Är nästan att jag får dåligt samvete för att jag inte är vegan, utan bara har valt bort kött i min kost. Plus att jag fortfarande äter fisk och liknande.

jobb

Är hemkommen efter min tredje upplärningsdag på Långdahls åkeri. Börjar 5 på morgonen och slutar 16:15. Kör på morgonen till Smedjebacken, Söderbärke, Fagersta och Norberg. KOmmer tillbaka nån gång på förmiddagen och har 45min-1 timmes rast, sedan upp på milko och lastar igen och kör till Västerby, Säter och Skäve. Sedan tillbaka till milko och lastar för morgondagen. Tungt jobb och i princip full fart hela tiden, fast idag var vi tidiga och fick vänta på att våra grejer skulle bli klara på milko innan vi kunde lasta för att åka till Säter. Vissa dagar är det många att köra till och vissa lite mindre. Känner att Sätervändan inte bör vara några problem, jag vet vart att ställen ligger sedan innan och nu vet jag vart kajerna är och nästan vart grejerna ska göras av. Men morgonrundan är ju svårare då man inte har så bra koll på samhällena man ska till.


Är hemma för att peta i mig lite mat innan jag ska åka till ridklubben i Säter för ridlektion. Jag kommer vara halvt död ikväll efter ridningen. Inte van vid så här tidiga mornar och eftersom jag red Krista igår och var tvungen att laga lite mat efter det så kom jag inte i säng kl 20 som jag hade tänkt.. Stängde iaf av TVn och slocknade kl 22. Men 6 timmars sömn om nätterna vet jag inte hur länge jag står ut med... Jag vill sova mellan 9 och 11 timmar helst.

Nä nu måste jag leta på ridbyxor och dra iväg.

RSS 2.0