Nova

Hunden blev kvar hos mig trots allt. På morgonen hörde gamla ägaren av sig och sade att hon hade dåligt med pengar och att dom skulle köpa ett marsvin istället. Så skönt tyckte jag som hade börjat ångra mig om att lämna tillbaka henne, så pass att några tårar trillade av lättnad.
 
Men på eftermiddagen började hon tjata om att hon ville ha tillbaka henne iaf, för hennes son blev så ledsen när dom inte skulle ta tillbaka henne. Vid det här laget var jag ju helt inställd på att behålla henne, hade provat cykla med henne vilket funkade bra, så hon kan få springa av sig lite även i stan där man inte kan ha henne lös. Hon skulle låna pengar av sin mamma, och erbjöd mig även 6000. Men nu ville jag inte hålla på och vela nå mer. På söndagen tjatade hon lite igen.
 
Nu ikväll såg jag på facebook att hon har bokat ny hund. Min gissning är att det är en valp.. Så, hur ska dom få tiden till den då? När tiden inte fanns för Nova? Men men, jag har en glad hund, som hittar på en hel del skit, men igår kväll var hon ensam när jag var på ridlektion och Mathias på möte utan att göra några dumheter, fast vi stängde iofs dörrarna till sovrummen och vardagsrummet så hon hade bara köket och hallarna att vara i. Vi har för mycket grejer framme som hon inte kan låta bli.
 
Hon kan nog bli en bra hund så småningom. Det jag just nu mest vill öva på är inkallning! Hon har bara varit lös på inhägnat område innan så inkallningen funkar ganska dåligt, hon kommer typ bara om hon känner för det. Men hon är väldigt matglad så bara hon börjar fatta att jag kan ha godis så tror jag det kommer bli bättre.
 
 

Operationstid

Fick hem kläder från Ellos idag, till Molly och mig. Massa skojiga grejer, mest för stora saker till Molly, men hon växer nog i dom snart.
 
Vi har fått tid för hennes operation nu. Måndagen den 27e maj åker vi till Uppsala, massa genomgångar med läkare och allt möjligt, och på tisdagen ska hon opereras, tycker så synd om henne. Hon är ju så mycket mer med nu och verkar förstå så mycket mer. Och det är så mycket läskigare med operation av huvudet än att lägga tillbaka stomin som vi gjorde i januari, det var ju en grej som skulle bli skönt att bli av med och kändes som en enkel liksom rutinoperation. Att såga itu skallbenet för att hjärnan ska få bra plats att utvecklas och huvudformen ska bli normal känns skitläskigt. Kommer få ett ärr för öra till öra, för där öppnar dom huden.
 
Vi fick svar på andra delen av Dystrofia myotonika utredningen på Molly också, om jag förstod det rätt så har hon mindre än 1000 upprepningar av den där grejen som är fel. Det säger egentligen inte mig så mycket. Dom ska kolla våra blodprov nu, så det ska bli intressant att få veta hur många upprepningar jag själv har, är ju ganska hundra på att jag har det. Det finns i släkten och jag har typiska stelheten i händerna lite då och då.
 
Sövning och grejer, Molly mådde ju så dåligt av den förra gången, kräktes en massa i säkert ett dygn efteråt, och så fick hon ju inte äta då. Nu lär hon iaf få äta om hon vill, men det märktes på dom andra barnen att dom inte var så sugna på att äta, kissa hade dom också problem med efteråt. Vi får se vilka problem vi får. Antar att bara en förälder får bo med henne även denna gång. Undrar om Mathias får ledigt på jobbet med så kort varsel? Men det får han. Inte riktigt vanliga omständigheter när det gäller oss.

Hund tillbaka

På fredag kommer dom och hämtar Nova. Dom började sakna henne så mycket så istället för att dom började fundera på att skaffa en ny hund är det väl lika bra att dom får köpa tillbaka Nova. Hon har haft sönder mycket grejer, men värsta var i morse när hon slet sönder hela sin bädd, när vi tog en extra sovmorgon efter hennes morgonkiss och bajsning och amning av Molly.
 
3 gånger har hon varit med ut på ridturer. Hon är ganska rädd för hästarna men det funkar ändå att rida med henne. Idag var vi ute och traskade 8 km. Krista lufsade på och jag tror att Nova var trött på hästeriet när vi kom tillbaka, för då ville hon bara hänga vid bilen.
 
Lite tråkigt att dom tar tillbaka henne, men även skönt, hon var lite för morgonpigg. Tacka vet jag Lajka som tålmodigt väntade tills man visade att man faktiskt var vaken, då blev hon jätte glad.
 
Fräckaste är ändå att gamla ägaren bara ville ge 4000 fast jag gav 5000, det gick jag ju inte med på. Dom har haft hundvakt i nästan 3 veckor och vill tjäna 1000 kr på det? Nä nä, dessutom ville hon att jag skulle åka ner med henne till dom, men det gick jag inte heller med på. Vill dom absolut ha tillbaka henne får dom ju betala det jag gav och hämta henne, jag hämtade ju henne när jag skulle ha henne.
 
Hur som helst.. jag vill fortfarande ha hund. Men så här mycket stjälande av saker, och så mycket upp på bänkar och så lite trots som hon verkar ha när man säger åt henne att inte hoppa typ, så jobbig var inte Lajka... kanske 20% av det Nova hållit på med.
 
Jag hade verkligen rätt i att Lajka var den perfekta nybörjarhunden, jag sade det medans jag hade henne också.
 
Vi får väl se hur det blir med hund och sånt. Kikar på hus och sånt också. Vill så jäkla mycket just nu.
 
 

Hund

Har ju kollat på hundar på blocket ett bra tag nu. Var ju och hälsade på en labrador/goldentik för ett tag sedan, den fick en annan tjej ta.

Idag var jag till Fagersta och hälsade på en schäferblandning. Nova heter hon och fick följa med mig hem. Hon är mest schäfer men även lite labrador och lite dobberman. 6 månader. Pigg, glad, hoppig, nafsig och dragig i kopplet. Men vi alltså bara haft henne i eftermiddag och ikväll. Finns mycket att jobba på, fundrar på att gå valpkurs. Nu är hon nyvaken och är snäll och gosar snällt med Mathias. Hoppas på mer av det beteendet. Han snackar med henne om att lära henne hämta öl åt honom, haha.

Drömmar

Drömde i natt. Ville verkligen inte vakna.
Daniel levde, och hade levt alla dessa år, konspirationsteorierna jag haft var sanna. Och kärleken fanns kvar fortfarande. Klart jag ville försöka, när han frågade.

Mathias erkände att han går på amfetamin, och jag blev lättad på nåt vis att han berättade det. Jag fick rätt i att även han var en missbrukarperson.

Nu går ju inte han på nåt annat än snus(och nån öl ibland) i verkligenheten och jag skulle bli grymt besviken om det i drömmen var sant.

Nu ska jag och Molly åka till Falun och få RS-spruta, troligen sista för säsongen.

RSS 2.0