noll

Nu har jag vågat ta av mig jackan. Men jag kunde bara skotta nån minut ute för jag trodde fingrarna skulle dö och jag har inga andra varmare vantar med mig. 0 gradigt inne nu. Jag får pulsa när jag ska på dass helt enkelt. Eller skotta en minut i taget och sedan springa in igen.

Nu blir det en kopp te iaf :)

Kallt!!!!

Det är 21 grader kallt ute här vid stugan. Det var minsu 14 inne när jag kom för knappt en timme sedan. Nu har jag två eldar igång och alla 3 elementen på på 10 grader och nu är det minus 5 bara. Alla kläderna kvar på mig. Ska låta eldarna verkar och gå ut och skotta upp en stig till dass så jag håller värmen i kroppen själv. Bilen står vid grannen för snövallen här kommer jag inte över. Tur att jag köpte en pulka igår så jag slapp bära alla grejer. Tog det mesta i pulkan, men lite grejer är kvar där så jag tar väl snart en tur dit igen.
is i brunnen i kättbo.

Kanske åker till Sara och dom ikväll, dom ska va i en stuga nån annanstans i skogen. Annars fick jag komma över till Tobban och Yvonne sa Yvonne :) Dom är trevliga.

I Mora

Det blev mörkare och mörkare på vägen upp. Jag skickade mess och kollade vad Sara hade tänkt göra dom närmsta dagarna och hon ville bjuda på mat ikväll. Fisk, spenat och hemmagjort potatismos, gott gott.

Sen tittade vi lite på TV, och Sara tyckte jag kunde sova kvar. Så nu ligger jag i gästrummet med laptopen i knäet och ska strax sova. Är faktiskt riktigt trött. Sov hos Ola i natt och vi åkte iväg till Vallsjön och åkte skridskor mitt på dagen. Gick ganska bra efter att jag hade övervunnit min rädsla om att isen skulle braka. EFter åkte jag hem till mig för att slänga med sista grejerna jag skulle ha med till stugan under nyår. Och jag vet inte vad och hur fan jag packar, men bilen är typ proppfull nu!!! Men då är det en TV antenn som tar stor plats bland annat, och på ICA maxi här i Mora ikväll så hoppade en pulka på mig och tvingade mig att köpa den ;-) Haha.
Ola kollar isen på Vallsjön.Åker iväg.skridskor på vallsjön

Hur som helst kändes det inte lockande att åka upp till stugan vis sovdagstid på kvällen. Eftersom det lär vara ca 0 grader där och man kommer få elda massa för att få nån värme och det röker lätt in när muren är kall. Dessutom är det väldigt mörkt och läskigt att bära in alla grejerna. Nog för att jag har koll på vart jag min lilla ficklampa.. Men en ficklampa räcker inte ikväll. Jag åker dit i morgon bitti istället. Å eldar hela dagen.. och försöker mig på att klura ut hur man gör för att få TVn att funka.  

Men nu ska jag sova.
Natti natt.

GOD JUL

Har slagit in alla julklappar nu på morgonen. Ätit frukost, kollat på julkalendern och tittar lite halvt på hitta nemo nu. Lite rastlös.. Kanske skulle man sticka ut och rida?
julmorgon

Vad ska man ha på sig till mormor då? Lite fin vill man ju vara på jul. Klänning kanske? ELler åtminstone kjol och nån trevlig top :)

pigg

Vaknade 5:20.. försökte somna om ett bra tag men var för pigg för det. Å jag som ställde klockan på 10 så jag inte skulle sova bort hela dagen ;-)
Ska åka och rida när det börjar ljusna.
Nu blir det frukost och möjligen lite paketinslagning.

I söndags var årets mörkaste dag, nu blir det bara bättre!!

Vaken

Har varit vaken hela natten. Trots att jag inte jobbat. Men jag har inte bara suttit.. Jag har bakat och gräddat en plåt pepparkakor, planterat en hyacint, diskat, städat och plockat om i några skåp så jag kunde lägga in dom nytvättade filtarna och täckena.

Ska köpa julklappar idag är det tänkt. Undrar när jag kommer bli trött? Affärerna öppnar väl kl 10? Lika bra att inte sova innan så kanske man slipper värsta rusningen i butikerna om man är där kl 10.

Tyck att jag är sjuk i huvudet, men det är pga av att jag jobbat som mina dygn blir knasiga. Det är svårt att få tillbaka normal dygnsrytm. Skulle gärna somna före 23 och vakna senast 9-10. Men jag har ingen diciplin på mig själv så då äre svårt. Men om jag inte lägger mig och sover bort hela dagen senare idag så aknske man kan somna till kvällen på en bra tid. Skit samma, det blir som det blir. Enda tiden jag har att passa närmsta dagarna är väl att komma till mormor kring tiden då Kalle Anka är på TV.

Nä, ska plocka lite mera nu. Sen åka och köpa julklappar :)

Ha en bra dag.

Usch och fy! Så jävla sjukt!

Kollar på reprisen av Insider.
Dom tog just upp det här om någon som har skurit hästar i underlivet. SIlver i Avesta som dom fick lov att avliva för hon hade sådana skador. I programmet visade dom flera fall som inträffat. Ett nordsvnskt sto som ägaren hittade död i hagen, så illa skuren att livmodern hade åkt ur. Sedan två andra ston som iaf har överlevt. Alla dom sista 3 var i samma kommun, så man kan hoppas att dom hittar personen som gjort det. Jag fattar verkligen inte hur man kan göra så. Alltså, jag kan lättare förstå om någon har sex med ett djur tex även om jag även ser det som helt sjukt. Men vad får man ut av att skära sönder ett djur i underlivet!? SÅ jävla galet. Psykopatjävel som inte borde få leva! Hoppas att det är en och samma person som gjort alla dåd, för man hoppas ju att det inte är flera som är så sjuka i huvudet. 

NU är reklamen slut och det handlar om hemlösa. Ska titta på det också. 

Nu då?

Jag somnade kanske vid 2 inatt. Vaknade kl 6 och kunde inte sova mer.. Kom på att jag hade tvätten kvar i torkrummet så jag gick ner och vek och tog upp den.

Mycket tankar som gör att jag inte kunde somna om.

Jag skulle nog behöva sova, om jag ska orka vara vaken ikväll. Sundström i Borlänge ju :) Sandra, jag och så skulle nog även Emma följa med. Men först skulle jag behöva köpa lite julklappar också. Å hur mycket folk lär det inte vara ute i butikerna nu? Hade tänkt mig rusta iaf. Sen att jag inte kan betala räkningarna i tid är en annan sak. Kan jag skjuta på hyran en vecka så ordnar det sig.

Ska kika på TVn nu. Kul när dom gör om folk. SKulle vara jätte kul att såna som kan gjorde om en, ny klippning, smink och kläder. Vet flera som skulle behöva det också.

Ikväll:

Peace & Love bjuder på gratis julfestival

Den 20 december kan du gå på julfestival och se bland annat Hanoi Rocks göra en av sina sista spelningar innan de upphör att existera som band vid nyår.

Hanoi Rocks
Mimikry
Stefan Sundström och Bongo Brains
Bullet
Prop Dylan
Goodlooking Trash
Little Marbles
1000 man on the run

Peace & Love X-mas festival
Tid: 20 december, klockan 18 - 01
Plats: Cozmoz, Borlänge
Inträde: Gratis (för att garantera sig en plats kan köpa biljett i förväg för 200 kr + förköp. Säljs via hemsidan).
Den obligatoriska garderoben kostar 20 kr.
Ålder: 15 år, under 15 i målsmans sällskap, 18 år i öltältet
Vinsten av detta arrangemang skänks oavkortat till Barncancerfonden och WWF.


http://www.peaceandlove.se/






Ska bli spännande. Nånting utöver det vanliga att höra Sundström sjunga på engelska och reggae typ. Hoppas på några av hans egna låtar också. Kanske nya Sabinalåten? "Vem fan e du? Jag e din fru"  Haha. Laddat hem låtar från när han spelade för oss i Norrköping, shysst att ha en så tidig verision av låtarna.

Flera av dom andra banden verkar också bra. Ganska varierat utbud.

Tvätt

Tvätt i båda maskinerna och två till ska jag köra efter dom.

Sandra kom precis hit då kan man får hjälp att hänga den där jätte stora filten. :-)

Varit ute och ridit. Och fy vad blött ochslaskigt det var. Krista gillade inte mitt vägval med stora pölar med både vatten, is och snö. Lajka däremot tyckte att det var bra med dricksvatten efter vägen och plumsade glatt fram samtidigt som hon drack. 50 minuter var vi ute, så hon kommer nog sova gott ikväll.

Rida

Ska åka rida nu.
Med Kristas överskott på energi igår så är det nog bra om hon går även idag :)

Långkalsonger är nog det bekvämaste klädesplagg som finns. Sitter här i mina röda långisar och sport-BH och kom att tänka på hur bekvämt det kändes, haha.

Och färskpressad apelsinjuice är fint, fast att jag inte tycker att den kan räknas som färsk långre när den stått öppnad i min kyl i över en vecka.

God morgon

Ganska shysst alltså. Sov till kl 10, då ringde klockan. Perfekt att slövakna till efter 10 på fyran. Intervju med Göran Persson, sen ska Lars Ohly komma. Å så klipper dom en tjej.. Jag vill också klippa mig. Skulle vilja klippa mig så det blev långt ;-) Skulle vilja kunna göra hästsvans igen, om jag låter bli att klippa mig kan jag det snart igen.

Mailar på helgon med en person som hört av sig angående grejer jag säljer. Jag tror det lutar åt att han vill köpa mina trosor, men att dom ska vara använda. Dom som jag ville sälja var ju helt oanvända, haha. Och dom ät redan sålda. Haha, han säger att han har gett 200 kr för trosor han köpt förut. Undra om man kan få lite mer? Jag är fattig.


Städat

Jag dammsög hela lägenheten ikväll :-) Skönt att få det gjort.

Ska inte jobba i natt. Bengt mådde tydligen så bra att han tänkte jobba fast det var tänkt att han skulle va sjukskriven. Så dom kostade på mig 6 dagars upplärning i onödan just nu då, haha. Tack säger jag bara. Fick dessutom ett paket från tidningtjänst i morse. Salt och pepparkvarn :-) Första jobb som jag har fått julklapp ifrån.

Red Krista förut idag. Tossiga gamla hästen, haha. Första galoppen skuttade hon och bockade lite i, och den sista fösökte hon sticka minst 4 gånger på bara en kort sträcka. Hon var faktiskt så uppe i varv att jag inte vågade svängen hemåt utan red en liten extra vända på små stigar till hon lugnade ner sig lite.

Nu kollar jag på ett program om den där kannibalen.. Helt sjukt. Och det sjukaste är att han kunde hitta någon som faktiskt ville bli uppäten!!

Sen ska jag väl sova.. Har bara sovit 3 timmar idag. Så jag borde kunna sova hela natten.. vi får se :)

Ja och just ja!! Sandra fixade både teoriprovet och uppkörningen som hon hade idag :-D SHit, alltså. Känns konstigt att hon som e så liten ska få köra bil!? Haha!

midjemått

Skriver upp det så det finn kvar till framtiden.
74 cm
Undra just vad det var förut? Mätte och hade oss hos mamma någon gång och jämförde med en måttabell för någon katalog. Minns att mina storlekar blev 36 över röven, 40 över magen och 38 över brösten, men det var ju för något år sedan.
Jag tittar för mycket på TV program med folk som bantar.
I morse efter jobbet joggade jag och Lajka, bort runt skolan, inte så långt men ändå. Tur att hon ville kissa och bajsa så man fick lite vilopaus ;-) Skönt att det inte är så kallt ute, för då får man ont i halsen om man anstänger sig.

Jobbet.. börjar känna igen mig lite där ute. Men å vad snurrigt det är. Hus hit och hus dit, ingen vidare logisk ordning på hur man kör. Jag vill stanna vid lådor vi redan har delat i och sådär. Inte många trappor att springa i. Tror han sa 25, men flera lägger man bara i tidningarna längst nere i trappen så då är det ju inte mycket till motion. Hoppas jag kan lära mig det här distriktet nu, för kan jag det så har man ju ett ganska soft extrajobb, som man kanske kan göra då och då även om man går kurs? Vi får se.

Nya distriktet

Fick inte sova ifred idag. Johnny och mamma har ringt och väckt mig. Men eftersom jag är ledig i natt så stängde jag inte av telefonen så jag får skylla mig själv. Distriktet i Långshyttan är förvirrande, men i natt körde jag en del iaf och sprang i lite trappor. Och de är svårt när det är så mycket snö, för man vet inte vart kanter och diken och sådant är. Hamnat på flera ställen där jag fått lov att backa bak för att kunna åka iväg för det var så mycket snö som man bara slirar i. Men det här distriktet.. om jag kan få in det är det ju soft eftersom det är så mycket färre trappor. Men i morse kändes det som jag hade rört mig för lite.. så jag joggade en liten vända med Lajka för att få röra lite mer på mig. Joggade även igår morse.

Var det inte det här att man jobbar 6 nätter i veckan så skulle det här jobbet va ganska shysst ändå. Han jag åker med nu har ju varit där i 15 år. Åh jag som inte kan tänka mig att köra mer än några veckor på raken. Var ju glad i somras att jag körde några veckor och sedan var ledig en vecka å sådär.

Nä, nu ska jag ta en dusch, nånting att äta, sedan ska jag åka till Ola.

Jonny ville ha hem folk på öldrickning och det kan säkert vara trevligt där, men jag åker hellre till Ola nu. Var ut på kingen här igår, med Lillan. Satt med trevligt folk och såg många jag känner. La märke till mycket som hände som jag aldrig skulle ha märkt om jag hade druckit tror jag. Kom på att jag bara hade käkat 2 rostade mackor så LIllan var och köpte nachos med så jäkla goda såser till, salsan med massa fräscha grönsaker i och en vitlökssås som var helt underbar.

Ja just ja, duschen var det dags för nu.. inte drömma mig bort i vitlöksåsens land ;-)

Bonde

Hur mycke bonde är du?
 
Boende
 [  ] Bor på gård
 [  ] har en stor tomt
 [  ] har mer än 5 rum i huset
 [  ] Har en lada
 [  ] får in 2-3 bilar i garaget.

Familj
 [x] Har hund/ar
 [x] Har katt/er
 [x] Har häst/ar 
 [x] Annat djur
 [x] 2 eller fler syskon 
 [ ] Pappa som är bonde

Kläder
[x] äger en Keps
[x] äger ett par Hängslebyxor
[x] äger ett par Stövlar
[  ] äger en eller flera rödrutiga skjortor
[x] äger ett par ordentliga arbetsskor
[x] äger ett par riktiga jobbekläder Annat
[x] Segt internet
[ ] Traktor
[ ] Jeep/ATV
[ ] Volvo
[ ] mer än 5km till närmsta livsmedels affär
[ ] mer än 1km till närmaste busshållplats
[ ] Epa-traktor
[ ] när man går ut från huset känner man doften av gödsel på morgonen

11

0-5 Storstadsfjolla
6-11 Byfåne
12-18 Riktig lantis
19-25 Storbonde



Men om jag får räkna ladan i stugan och tomten där så har jag 2 poäng till.


ont

Ge mig en värktablett!!
Jag tror jag ska ha såna nånstans... Ska leta på en om en stund.
Vill bara vara under filten.. måpste nog ha en värktablett för att kunna fixa att gå ner och vika ihop all tvätt som hänger i torkrummet. Mensvärk alltså. Och ordentlig sådan!!! Ahh! Jag skulle ha blivit kille istället.

Sandra har varit här i eftermiddag/kväll. Så jag har nte fått ha min dator, haha. Men vi har iaf käkat pizza och köpt lite fler julblommor (1 liten en, 2 små julstjärnor). Så nu har jag nya växter att ta död på.

I natt ska jag ut på ett nytt distrikt då. Natten som var funkade väl ganska bra. Verkade stämma med antalet tidningar ganska bra iaf. Men det tog lite längre tid än vanligt. Kan ju bero på att de var lite halt och man inte kör som en galning då. Och att lampan i bilen inte ville lysa så det var svårare när man skulle kolla upp grejer i boken.

Ska bli spännande att se hur det nya distriktet blir iaf. Eftersom jag vet att mitt vanliga är ett av dom med mest trappor så kan det ju inte vara värre iaf :-)

borta?

Jag är ju otrolig. Har pierdingringar till salu på tradera. Ska skicka en imorrn, och har bud på en till. Det jävliga är att påsen med piercingarna verkar ha sprungit bort. Jag tror att jag städat bort den. Men vart har jag gå lagt den? Även örhängena verkar borta. Har jag haft bort dom själv eller har någon hjälpt till?

Ja ja, får se hur jag löser det?

Jag har såna utan färger på kulan att erbjuda till den som ska köpa istället.

jobb

I natt ska jag jobba. Köra det vanliga distriktet. För 3 pers på jobbet ska på begravning och slipper jobba dårå.

Efter det ska jag lära mig ett nytt distrikt. Halva långshyttan.. den delen med eventuella trappor? Distriktet där det har kommit ut en gubbe med öppen morgonrock och hämtat tidningen. Haha, och han som kör där är bög. Han hade skämtat om att det bara var att ta för sig, hahaha. Vem fan kommer och hämtar tidningen i öppen morgonrock utan nånting under? Nog för att jag gick kvällspromenad med Lajka i långkalsingar.. Men jag hade då mer kläder och jackan på mig.

Så från och med i natt ska jag jobba.. hela nästa vecka till den 20e åtminstone. Sen vill säkert folk vara lediga vid jul.. men det är iaf en del röda dagar som inte tidningen ska ut iaf.

Och om 10 arbetsdagar får jag löneökning med 10 kr :) Så då kommer jag ha en timlön på 116 kr i timmen. Bra bra.

Körförbud

Nu blev det ännu krångligare. Skulle kolla efter besiktningstid och fick veta att jag har körförbud på bilen, den skulle ha besiktats i november. Bajs.

Bokade tiden kl 14 i morgon även om jag vet om några fel. Jag lär väl ändå få ombesiktning för dom lär väl hitta sånt som inte jag vet om. Hoppas dom inte hittar något jätte hemskt fel bara. Lysena, handbromsen?, tutan funkar ibland ibland inte, hoppas den vill funka i morgon.


En person jag vunnit en auktion på tradera av har blivit avstängd och det har rasat in dåliga omdömen om han, Han verkar ha blåst en massa folk. Jag har satt in 359 kr på hans konto! Kul för honom! Idiot!

Laddaren

Jag hade visst min egen mobilladdare i väskan.. men det visste jag inte om. Men nu när jag kom hem och inte hade laddaren där jag brukade förstod jag att den var i väskan och har varit där hela tiden när jag behövt den men inte sagt ett pip!! Hahaha.

Påminnelser på räkningar hade dykt upp också? Konstigt? Jag som har sån ordning på mina papper.
Måste besiktiga bilen denna månad med.. Suck. Massa tråkiga grejer innan man kan få lite lugn och ro till jul. Dom kommer säkert hitta hur mycket fel som helst på bilen.

Dessutom har jag fått en räkning från radiotjänst! Jag sa aldrig att jag hade TV.

När ska jag bli rik och kunna betala sånt som jag faktiskt egentligen tycker är en ganska bra grej. Jag gillar SVT ju. Dom har dom bästa programmen. Men när det inte går runt ekonomiskt så väljer man bort det som går enklast att välja bort.  Betalar nog denna gången och hoppas att jag kan ha råd med det i fortsättningen. Jag kanske ska önska mig det i julklapp? Att andra kan betala min TV-licens.. Haha, vad trist.

SKa hoppa i badet om badkaret är fullt nu. Annars går jag ner i tvättstugan och bokar en tvättid.

Jahapp, blev tvättning först på torsdag. För jag ville inte tvätta kl 7 på morgonen.

Brun

Jag färgar håret. Just nu ser det helt svart ut!!! Men jag antar fäergen blir lite ljusare efter ursköljningen. Det ska bli ljusbrunt enligt förpackningen iaf. Måste vara den tråkigaste hårfärg jag nånsin köpt. Men det kanske kan se okej ut iaf?

ANnars skulle man vilja ha det mörkrött igen.. eller prova svart nångång i mitt liv :) Det är iaf lite skoj att färga.

TV

Smått tunnhårig och halvt långhårig..Hehe.. Jag kollar på Jordan rättsläkare.

Rubrik

Jag är hungrig. Jordnötter och trocadero var inte så mättande. Bäst att försöka somna så jag kan äta frukost sen. Är faktiskt väldigt trött. Igår sov jag redan vid den här tiden.


Ridit 3 pållar idag. Vega, Krista och Grace. Grace hade vilat i 3 dagar och var laddad och bockade med mig. Lite läskigt. Jag är inte van med ridhästar som bockar, dom brukar kunna bocka mycket värre än våra små travhästar. Carnegie på skolan i Rättvik tex, jag hann inte ens fatta att han skulle bocka så låg jag på backen, hahaha. Det berättade jag aldrig för någon. För då hade jag väl inte fått rida någon häst ensam.


AF imorrn kl 13, hjälp mig komma ihåg det. Jag är dålig på tider.

Pernilla verkade inte så arg för att jag missade att komma och jobba i fredags. Hon frågade bara om jag hade glömt bort dom i fredags och jag erkände och sa att jag är omöjlig!!

Och nej, jag vill inte bli konditor. Räcker med en i släkten som kan göra helsnygga tårtor. Kusin Evelina.. som inte äter sötsaker själv gick och blev nånting sånt och gjorde massa fina tårtor. Imponerande faktiskt.

Jag ska ju bli lastbilschafför. Sen någon gång ska jag plugga nånting som har med biologi och ekologi att göra... Eller om man skulle bli lärare. Sommarlov, jullov m.m.


hårfärg

Jag har tagit ut dreadsen.. tråkigt, men det är drygt att ha dem i också.

Ikväll köpte jag hårfärg.. Hade tänkt att färga det så att inte utväxten syns så tydligt, ett försök att få min normala hårfärg.. fast det var lite för trist så jag tror det blir lite mörkare än min riktiga. Färgen heter ljusbrun.. FÅr se när och om jag använder den. Känns fruktansvärt tråkigt med den färgen.

Nä nu ska jag vispa grädde... för hand. Suck.

RSS 2.0