solsken

Har gjort färssås.. bara att koka spagetti senare så har man lite mat. Hoppas att det räcker till matdosa också. Gjorde på bara ett halvt paket quornfärs. Men drygade ut med lite riven morot.

Tror jag ska hoppa i ett par bekvämare byxor och gå en lite längre promenad med Lajka i det fina vädret nu.


Kan det va nåt?

Tog tag i lite grehjer angående jobb idag. Ringde han som skulle ringt igår, troligen blir det en annan snubbe som får jobbet. Han skulle meddela mig när det var 100% klart.

Pratade med en från nåt assistansföretag.. hon som ville ha referenser förut som jag helt hade glömt. Så jag ringde jobbet och hörde om nån kan ställa upp som referens. Rainer skulle ta upp det på mötet i eftermiddag.

Blev lite nere av att jag troligen inte får det jobbet jag helst ville ha..

Men så max 10 minuter senare så ringer det och då vare Långdahls åkeri.. åkte ut dit och pratade lite och var till mejeriet och kollade. Så imorrn ska jag med och prova på med en tjej som kör bilen jag ska köra om det blir så i sommar. Det skulle ju inte vara helt fel :-) Mycket bättre att köra mejerigrejer på hemmaplan än 50 mil bort i Norge.

Påsken

Påsken tillbringades mestadel i stugan. Vi åkte upp sent på torsdag kväll och hem på söndagen. Vi ställde fram vårgrejer och grävde landet lite större och satte två potatisar. Ska sätta några fler till helgen för vi åker troligen upp igen eftersom Lajka inte är så förtjust i smällare.

Grillpremier på grillen vi satte ihop. målade ägg.


En av dagarna gick vi en promenad på ca en timme och såg en massa spår från djur, mestadels älg, både spår och bajs över hela grusvägen där vi gick. Vi följde en väg jag aldrig gått på förut, den gick till en vändplan. PÅ vägen tillbaka så upptäckte Mathias ett spår vi aldrig sett förut!!! Björn!! Det var spännande. Nog för att jag vet att det brukar gå Björn där, men man har ju aldrig sett nån eller sett spår från dom själv. 
  Slajm, snart nya små grodor :) Fin utsikt efter en grusväg i närheten av stugan. Massor av älgspår.  Bamse

Vi cyklade en sväng senare samma dag och Lajka fick leka lite med Barras (grannens tax).

De flesta av vårlökarna jag satte i höstas är på väg upp. Massa påskliljor och tulpaner :) Till hösten vill jag även sätta lite krokus och kanske snödroppar? Älskar vårblommor.. älskar växter överhuvdtaget.

vårlökar på väg upp.


Från söndag till måndag sov vi på Hea och hade hand om djuren där för morsan var med Tommy på nån mässa hela helgen.

Jobbintervju

Nästan väckt av telefonen idag. Jag var vaken, men hade inte gått upp. En kille som vill träffa mig och var i närheten. Så nu har jag varit på parkeringen vid OK på jobbintervju. Delicato, leverera såna grejer runt om i Dalarna plus Sandviken. Det lät väldigt intressant tycker jag! Och det är på hemmaplan, så som jag helst vill ha det. 

Det jobbiga i situationen är att jag igår fick jobberbjudande i Norge. Köra mejerivaror med utgångspunkt några mil söder om Oslo. Jag skulle meddela idag om jag skulle tacka ja eller inte.

Så hur gör man då? Tackar man ja för att sedan backa ur om jag skulle få det här jobbet hemma? Då är man ju en jävla fis som backar ur det där med Norge? Eller är det så folk gör? För om det inte skulle bli nåt här hemma får man stå där och känna sig dum om man har nekat Norge... Ah!!

Argument som att tjäna pengar i Norge håller inte för bara jag får en lön så är jag nöjd. Tror dessutom att man inte tjänar så grymt mycket när man jobbar som konsult för ett svenskt bolag i Norge, timlönen skulle ligga runt 150 Norska kronor. Jobbet hemma skulle lönen ligga på 22000 i månaden.

Bilstereo

Åkte ut till Roger i morse, han skulle hjälpa mig med stereon. Efter 1,5 timmes krångel var han redo att ge upp, men av en slump råkade två kablar komma ihop och det kom ljud ur en högtalare. Det underliga var att dom kablarna inte alls ska sitta ihop på det viset. Men på nåt konstigt sätt så blev det ljud i alla fyra högtalarna. Han triodde att mina högtalare var seriekopplade.. men jag vette fan, jag har enbart haft högtalarna fram inkopplade på både den här stereon och den förra. Jag tror snarare att det vilar en förbannelse över mig och mina teknikprylar. Det låter mer realistiskt ;-)

Sen har jag bokat tågbiljett till Djuren Rätts turnékickoff i Uppsala den 6e-8e maj :)

Har bytt om och ska väl åka och rida Krista. Ska packa med mig min gamla dator som farsan kanske ska ha, eller så håller han på och prackar på den på min farmor. Jag tror inte den kommer bli använd där. Ska hon ha en dator borde hon få en ny fullt fungerande sak som inte strular. Iofs tror jag att den ska funka, men den är trots allt från 2004 och är väl ganska seg.

Red lektion igår. Dressyr med Helios, öppna och skänkelvikning övade vi mest på. På slutet gick han ridtigt fint, mysig liten ponny ju. Har bara hoppat med honom tidigare.


Oslo

Jahapp. Pratade i telefon med en som hade lite jobbförslag i Oslo. Och jag sade ju det att det är ju intressantare än att åka till Bergen som är så pass mycket längre bort.

Det jag däremot inte sa är att jag fortfarande är ganska tveksam på det här med Norge. Allra helst vill jag ju ha jobb på hemmaplan, men jag kommer säkert ångra mig om jag sumpar chansen. Annat land, nya saker att lägga till meritlistan.. Erfarenhet inom lastbilskörningen. Jag vill ju inte fastna sopm timmis i vården, med 101,50 kr i timmen.

Ska åka till ridklubben på lektion snart. Farsan ringde och erbjöd sig vara hundvakt. Det var länge sedan han var det. Han opererade ju hjärtat och fick inte lyfta tyngre än 2 kg i varje arm, och när Lajka drar så är det ibland mycket mer än 2 kg.

Värma lite matrester så jag orkar ett hårt dressyrpass nu då :-)

ridning i vårväder.
Var ute och red i det fina vårvädret igår. Några längre galopper på fina vägar fick vi med och några skutt över små hinder. På alla utom det sista lyfte hon bara lite extra på benen i traven, det sista hoppade vi i galopp så det hoppade hon, och hamnade i korsgalopp så jag fick bryta av och fatta ny galopp. Vilka stjärnhoppare vi är :-)


Reklam

Hur ofta får dom ha reklam? 7 minuter film, sedan blev det reklam igen! Det är riktigt illa tycker jag.

Film

Kollar på en spännande film. Det är väl det enda positiva just nu.

energitekniker?

Fick hem utbildningkatalogen från högskolan Dalarna idag. Tycker att energiteknikerprogrammet låter ganska intressant... Fast det känns väldigt långt bort från det jag hade tänkt mig från början! Hmm.. Två årig.

Tror inte jag söker nånting nu, men vad fan, nån gång ska jag plugga mer iaf och jag blir inte yngre precis.

Bob Hund

Så äckligt bra!!
Bob Hund – Det överexponerade gömstället

Körkort

Nu har jag talat med kundtjänst på transportstyrelsen. Fick hem den där grundhandlingen med posten och där skulle jag ha satt dit ett foto och skrivit namnteckning. Men foto och sånt tog jag ju när jag skrev provet i december så jag hae ingen lust att ordna nytt foto, och det behövde jag inte.

Så om några dagar kommer mitt nya körkort :-)

AM B C

Jag var tvungen att fråga vad AM stod för? EU-moppe, haha! Man kanske skulle skaffa sig en sån...


Dessutom fick jag Sundströms nya platta med posten idag. Live plattan med Jonny Dunders elektriska cirkus!! Från spelningen jag var på i början av december förra året.

bara jag idag

Norrköping

Vad sägs om Norrköping i sommar!? Betydligt närmare än Bergen i alla fall. Ganska fin stad också, det lilla jag sett av den.. Var där på årsmöte och spelning med Stefan Sundströmsällskapet. Kusinvitamin bor där med familj.

mail

Skickade iväg ett mail till studievägledaren på lärcentrum här i Hedemora. Känns som jag behöver gå igenom mina studietankar med nån som har koll. Nån som kanske kan hitta något liknande jag vill gå fast på närmare håll.

Inom en 10 milsradie från Hedemora hade ju varit det bästa.

tvätt

Stortvätt av sängkläderna från husvagnen nu. Husvagnen står ute på hemköpsparkeringen, jag kunde inte koppla loss den igår, haha.

Sen passar jag på att tvätta lite sängkläder som är nya och bara har legat här. Sånt som troligen ska upp till stugan :)

Undra om man ska orka ta sängkläderna i sängen också? Det var föör länge sedan nu.

Dessutom lagar jag äcklig mat. Improvisation...

och dricker vidrig c-vitamin+järn brustablett!! BLÄ!

Vår

Nu är det vår på riktigt tycker jag.
Riktigt skönt ute. Tror det var 14 grader i förmiddags när jag gick med Lajka.

Förra veckan n'är jag var ute och red rann det vårfloder efter en stig.
vårflod på stigen där vi rider.Krista drickervårflod
Skulle tro att det rinner en del vatten där fortfarande för det låg mycket snö kvar inne i skogen i skuggan. Men den borde snart vara borta. Och tänk vad mysigt när det har torkat upp nere i djupdalarna så man kan rejsa på dom fina sandvägarna där!

Bemanningen

Jag undrar jag...
Ringde bemanningen nu för att höra hur det blir i sommar. Men dom har inte börjat med det än eftersom sista dagen att lägga in semestrar och grejer är på måndag. Suck!
Både igår och idag har dom ringt från andra ställen och jag kan ju bara säga att jag i första hand vill vara där jag brukar vara. Men man vill ju inte mota bort dom innan man vet hur det blir i sommar. Känns ju så knasigt nu.

Men hur som helst så blev det bokat en telefonintervju på torsdag... öhm jag trodde att vi redan pratade i telefon när vi bestämde det, haha!? Hoppas det inte blir en massa flumfrågor som i princip är omöjliga att svara på.

Utbildningar

Har suttit och kikat på utbildningar och hittat ett program som är sånt jag tycker är intressant men ändå inte kräver mer än matte B, och det är ekologiprogrammet. Problemet är att det bara verkar finnas på Gotland och i Skövde. Till Gotland lär man åka Färja(14 mil), och jag har 23 mil till Nynäshamn... Och till Skövde har jag nästan 30 mil. Om jag skulle bestämma mig för att söka.. Vilket ställe skulle då vara smartast? Jag har varken varit på Gotland eller i Skövde.

Ska jag söka så börjar det bli dags, senast den 15e april är det som gäller tror jag.

https://www.studera.nu/aw/courseSearchResult.do?freeText=ekologiprogrammet&period=HT+2011&type=1&type=2&type=3&type=4&type=5&type=6&intensity=2&intensity=3&searchType=freeText&showAdvanced=false&page=1&sortColumn=0&subject=&publisher=&location=&lang=sv

papper

Jag hatar att hålla på med papper.

Men när jag märkte att jag inte hade nå pengar på mitt konto var det dags att ta tag i lite grejer. Så jag gjorde faktiskt det fäör ett tag sedan också, så jag hade fått hem inloggningslösen till a-kassan på internet. Smidigt att fylla i där, så åtminstone 2 veckors ersättning borde jag kunna få ut snart, om det inte saknas en massa intyg, jag har noll koll.

Fyllt i en försäkran om aktivitetsstödsblankett. Väldigt svårt att minnas vilka dagar jag var sjuk och vilka dagar jag var på arbetsintervjuer och vilka dagar jag jobbade, men efter lite koll i datorn på time care pool där mina arbetstillfällen ligger så kunde jag lista ut resten. Så nu funderar jag på om jag ska posta den upp till YA eller om jag ska försöka ta med den och få det ifyllt på måndag och att jag hämtar husvagnen då också. Men då borde jag även haft en blankett om att få ut milersättning med mig också och nån sån blankett har jag inte fått från AF! Suck min handläggare har varit usel! Och jag har fortfarande inte träffat henne, men nu har jag fått veta att jag inte ska ha henne längre. SÅ vem fan har jag nu då? JO jag såg det på nåt av alla papper jag har här. Jag tar med försäkringskassans papper på måndag och så får jag skicka det andra med posten i efterhand.

Hur som helst har jag lite slantar att få ut. Bara det att jag är för seg med pappersarbetet!!

När jag ändå höll på med det här hittade jag protokollet från uppkörningen, det gäller som körkort tills körkortet är tillverkat. Och eftersom jag hade tänkt ta E-kort också så kryssade vi i "fördröjd tillverkning". SÅ nu letade på den där körkortsidan på nätet hur man skulle göra om man ville ha ut sitt körkort nu.. Hittade inget så jag skickade in och frågade. SÅ i nästa vecka borde man få svar på det också. Coolt med nytt körkort, hoppas att bilden inte är alltför hemsk. Gillar mitt gamla körkort, en 19 årig tjej med låångt blondt hår, orginalet av mig :)

Kom just på att jag bara ätit en macka idag, är hungrig och lite förbannad nu! Har dessutom slängt ut mattorna för jag skulle dammsuga, men har fortfarande inte dammsugit, men just nu kändes det viktigare att få ordning på lite papper, har skjutit upp det i 3 veckor redan liksom.



MAT

mat

Sov i 4 timmar när jag kom hem, tror jag sov 5 timmar på jobbet. Men det var lugnt, bara det att jag inte kunde varva ner förns det var ganska sent redan.

Jag lagar mat just nu, har en lasagne i ugnen. Även idag fortsätter jag på temat att gömma nyttigheter i maten.. fast jag gillar ju spenat och linser iofs. Men jag har hacklad spenat och gröna linser i färsen iaf. Blir nog ätbart iaf. Mathias har träning 17:30 idag också precis som igår. Hmm jag tror jag borde sluta laga mat åt han när det är träning så han inte blir bortskämd. Tror att jag ska åka och rida en sväng i blåsten efter att vi har käkat. Hade kunnat göra det förut idag men jag ville sova.

Har avverkat en radioföljetong på två dagar också. Har börjat lyssna på dom på nätet. Har lite svårt att hänga med och koncentrera mig på den när jag gör annat på datorn, men meningslösa spel och att spela kort på datorn funkar. Synd bara att dom inte har fler följetonger igång sammtidigt, är nog 2 eller 3 nu.

Nä nu ska jag kolla till lasagnen i ugnen.

Var och ut red senare på kvällen.
Krista dricker


fint serru

Ja för fan, lugna puckar för tillfället, haha.
Har ju trots allt saknat det här stället under utbildningstiden.

Trök

Tacka vet jag hur det var här förut.
Svårt med nya boenden som man inte känner och vet hur dom funkar.
Fått ringa sjuksyrrorna redan för att höra med dom om hur man ska göra. Här finns det ingen information att få, går inte att läsa sig till nånting, saker har hänt och ingen som helst rapportering finns.
Lutar åt att det kanske blir vaken natt på riktigt. Inte lär man kunna sova på soffan om det är grejer som är outredda och som gnager i huvudet.

Men hur som helst, jag tar telefonen med mig och går och kollar på lite TV nu. Än så länge behöver jag inte kasta nån i säng ;)

jobba

Var hem till Livia och hämtade min väska och cykel idag. Grejer som blev kvar i lördags. Hur som helst skulle hon ut och gå innan hon skulle jobba så jag och Lajka följde med på en promenad runt Hönsan(en sjö). Så gick och snackade å så. Och hon undrade när jag skulle jobba och sånt och jag sa att jag inte fått jobba på kanske 3 veckor, och det är ju trist. Sen när man kollar på mobilen hade jag minsann fått jobbförfrågan :-) Så ikväll 20:00 till 8:15 imorrn jobbelijobbar jag. Vaken natt fast vi inte har någon anledning att vara vakna men eftersom den gamla chefen hyrde ut vår jourlägenhet har vi vaken natt. Alltså fixa lite kvällsbestyr, slökolla på TV, sova på soffan, koka kaffe, väcka nån som ska upp och hjälpa till med lite morgonbestyr. Softa 12 timmar :)

Ge mig många nätters jobb. Om dom nu inte har ändrat något sedan jag jobbade sist.


Förresten!! Jag får tillbaka 9000 på skatten!!!!

Har gjort en smet, typ pannkakssmet men så har jag i rivna morötter och mosade bönor och kikärter. Provstekte en nyss och det verkar ätbart. Kamoflerade bönor är dom bästa bönorna.

RSS 2.0