Samritha

Fick rida Samritha ikväll. Hon var hmmm inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ganska trevlig iaf. Igår hade vi teori och gick igenom förvänd galopp. Märkte på Samritha att man var tvungen att vara nogrann med fattningarna annars blev det lätt fel galopp. Man slarvar ju hemma när man rider. Man är nöjd bara det blir galopp. Och på Krista så tar hon i princip alltid höger galopp från trav och vänster från skritt. Så man utnyttjar det för att veta att hon iaf använder båda när man är ute och rider.

Nä, jag tror jag ska gå och sova nu. Sova ensam i natt. Orkar inte gå till Mathias och jag luktar häst och svett... Ville inte hålla han uppe länge så jag bestämde mig för att sova hemma tidigare ikväll. Men när jag precis hade skickat ett sms till han att jag var hemma så ringde han och då gick han precis förbi utanför här. Jag tänkte inte på att han också hade träning till sent ikväll. Jag slutade nog rida 21:30 och hans träning slutade ju 22:00. Så jag hade kunnat gå dit ju. Men kanske skönt att sova hemma också. Katterna uppskattar nog lite mer sällskap även på natten :)

God natt Världen.
Och grattis till guldet Svenska skidpojkarna!

Ta med

  • Sällskapsspel
  • Kortlek
  • Lång skarvsladd/sladdvinda
  • Mat
  • Sällskap
  • Ett geni som kan få tillbaka 4an och 6an på TVn
  • Öl eller dylikt
  • Dom rena sängkläderna
  • handdukar
  • dator och högtalare

 


Kättbo

Annars rör sig mina tankar mest i Kättbo nu. Längtar dit! Så pass mycket att jag nästan tänker åka upp redan nu i slutet av veckan. Ska höra lite med Lillan hur hon hade tänk lite? Hon ville eventuellt sova där nån natt eftersom hon ändå ska vara i Mora och jobba och att köra 4 mil istället för hela vägen från Hedemora till Mora skulle bli så mycket skönare. Och för min del är det bara trevligt med lite sällskap, särskilt när mörkret kommer.

Annars ska vi iaf upp nästa helg, den riktiga vasaloppshelgen. Mathias ska med och det verkar som att Stefan också följer med och Lillan då som ändå ska vara i Mora. Jag har även frågat syrran och hon lät inte helt omöjlig, sen får vi se om hon kan lura med sig Micke också :) Kul länge sedan vi var så många som 6 pers där. Haha! Vi måste fanimej spela bluffstopp då! Det var alltid kul när vi var mindre, och min farbror genomskådade man så enkelt, haha, men så är han lite som han är också. Och farsan brukar försöka göra av med typ 3 kort åt gången och har säkert lyckats många gånger också. Borde leta på nåt mer sällskapsspel att ha där. Vi har spelat mycket frågesportsspel sedan jag träffade Mathias. Och gör man nånting sånt är det ju enklare och trevligare att vara på fest och vara nykter. Vi har ju en vit månad i februari, fast eftersom jag tjuvstartade med sista helgen i januari så kanske jag hittar på nåt med dricka i helgen.. Vi får se.

Men vi ska även hinna besöka öltältet under vasaloppshelgen.. Så jag kanske väntar tills dess. Mathias skulle få vara ledig på fredagen eftersom han har jobbat så mycket mera senaste tiden än han egentligen ska. Perfekt, då kan vi åka torsdag kväll eller tidiigt på fredagen så man hinner elda och få värme i stugan.

Mitt stora problem nu är ett dåligt batteri i bilen.. IGEN! Försöker ladda det just nu och om det funkar så kan man iaf ha laddaren med sig till stugan så kanske man tar sig hem också, om det inte blir allt för kallt. Annars får jag nog kosta på mig ett annat batteri, trök.. Jag skulle ha köpt Dans bil, den verkade snäll och pålitlig.

Drömde en massa i morse. Tror jag var och handlade på IKEA eller nåt liknande. Köpte en jätte stor fågelmatsgrej, ni vet en sån man sätter i trädgården, bara att den här var typ en meter lång och en halvmeter på bredden. SKit samma, den stora grejen var att jag ville köpa en snöskovel och farsan tyckte att det var onödigt. Vi argumenterade fram och tillbaka och till slut blev jag så arg och sade att jag faktiskt var vuxen och visst fick köpa en snöskovel om jag ville det!! Så det så! Och 420 kr är ganska bra pris för en stor och rejäl snöskovel! Haha, jag antar att drömmen egentligen handlade om nånting annat.. Men det var lite roligt. Och farsans argument att den skulle vara jobbig att ställa undan i ladan på sommaren.



Oj oj!

En del låtar trillar man på av en slump.. och dom är så träffsäkra att det känns som om dom har skrivit om en del av ens eget liv!

http://www.youtube.com/watch?v=VNYqOIbotc0



Inte mitt liv just nu då.. Men för inte allt för länge sedan.

Medicin?

Passande bild för mig.

mycket fritid

Igår kväll hoppade jag med Surprice. Skönt att rida han, man kan känna sig helt trygg, inga konstigheter på hindren liksom. Fast han försökte springa till dom andra(efter hindret) när vi skulle hoppa på volten en och en, lite ponnygrejer som han kan skrämma dom mindre med. Jag blev mest bara förvånad och fick vara lite mer bestämd och då gick det bra :)

Ikväll blir det dressyr i den sena gruppen igen. Om man blev rik nån gång skulle man kosta på sig dubbla ridlektioner varje vecka alltså. Det är ju så roligt! Kanske var bra att man var sjuk i 4 veckor förra terminen :)

Jag ska försöka hitta på nån mat att göra snart. Mathias skulle sluta hyfsat tidigt så vi kunde käka ihop. Men jag vet inte vad jag vill göra för nåt. Gjorde lasagne som blev riktigt bra i måndags. Jag kan ju få till god mat när jag orkar bry mig :)

Kanske hinner man ta en liten ridtur med Krista ikväll innan lektionen också. Vi var ute och red igår så vi måste inte idag. Var massa hästar ute igår, vi mötte 3 olika. En tjej höll på och galopperade över bommar mitt på vägen vid Ulf T i Lerviken. SÅ Krista fick trava över bommarna. Jag tror hon byggde upp ett hinder när vi red bortåt, hade Krista haft broddar hade jag tagit samma väg tillbaka och hoppat, men nu är hon oskodd så jag är rädd att hon skulle halka i landningen.

Oj vad mycket häst det blev. Men vadå? Jag har nästan inte jobbat nåt alls på senaste tiden så det händer inte så mycket i mitt liv. Mathias träffade jag lite snabbt när jag och Lajka gick morgonpromenad vid strax före 12 idag.. Han och en massa barn var och åkte skridskor vid Wasahallen. Hade jag varit med i huvudet igår kväll när vi gick hem till mig så skulle jag tagit med mina skridskor från honom. Jag vill ju också åka.. men jag vill ha bra skridskor.

Kan inte nån komma hit och dammsuga? Jag hittar bitar av rödlökskal i hela lägenheten! Katterna hade kommit in i skafferiet en dag och släpat ut påsen som rödlöken har varit i och en var kvar.. hittade den på golvet med en massa bitmärken i!! Mums vilken äcklig leksak!

Just ja? Jag tror det var i morgon Stiko Per spelar på café kaos eller vad det heter på Cozmoz, hade tänkt se det. Kostade typ en tjuga eller nåt att gå in :) Nån som vill med?

Spellista

Jag tycker såna här grejer kan vara lite roligt. Vissa grejer blir konstigt träffsäkra! Som vem kommer jag gifta mig med? Min man med Garmarna dyker upp! Såklart att jag kommer gifta mig med min man :-D


1. SÄTT DIN MUSIK PÅ BLANDA.
2. KLICKA PÅ NEXT-KNAPPEN EFTER VARJE FRÅGA.
3. ANVÄND SÅNGTITELN SOM SVAR PÅ FRÅGAN.
4. FUSKA INTE.

1. Hur mår du idag?
Alla visa män


2. Kommer du komma långt i livet?
 Humbugpiller


3. Hur är skolan för dig?
Like no other man


4. Vilken är ditt livs themesong?
Speedy Gonzales.. fast Magnus Ugglas verision.

5. Vilken är din livshistoria?
Bängen trålar.. med riktiga nationalteatern.

6. Hur ser din framtid ut?
Happy days

7. Hur blir din morgondag?
Musik non stop


8. Vad är det bästa med dina vänner?
Och så tar vi oss en liten kaka till


9. Vilken sång beskriver dig bäst?
747- Kent

10. Hur ser ditt liv ut just nu?
Vilda lilla blomma


11. Vilken låt kommer spelas på din begravning?
Breaking the girl


12. Hur var du som barn?
Grön kväll i Margretelund


13. Vem kommer du gifta dig med?
Min man


14. Hur ser världen på dig?
Kevlarsjälv

15. Vad tycker dina vänner om dig?
Wonderful world


16 Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Before the fall

17. Kommer du någonsin få barn?
I might come see you tonight

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
pink pink & rock´n roll

19. Hur blir du igenkänd av folk?
Pink Jimmie

20. Vilken är din livsfilosofi?
One wish

21. Vad tycker dina föräldrar om dig?
The girl is mine

22. Tycker andra att du är attraktiv?
Celcius

23. Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
Slutsats

24. Hur ser du på sex?
Freespeedin'


Steffe spelning m.m.

Är lite bekymmrad.. över långsinthet. Och blockningar och annat fjant. Nånting som var så viktigt blev så oviktigt? Men hade varit så viktigt att det hade sabbat allt innan.

På facebook.. i spåkulan fick jag det här:
Glöm gamla historier. Nya kapitel håller på att ta form. Låt din önskan bli ditt mål.
Det gör att man började tänka på gamla grejer. Precis vad jag inte skulle göra.

Nä, jag ska inte och får inte bry mig.

Undra om jag och Lajka ska ta en promenad upp till olypicaskolan och möta Mathias i kväll. Bestämde mig nån dag att jag ska göra nånting motionsaktigt varje dag ju.  Annars fundrar jag på simhallen, men det är trökigt att simma själv.


Igår var jag på spelning i Falun Anna Ihlis först och sedan Stefan Sundström. Anna visste jag ingenting om, men det var helt okej iaf. Och Steffe var såklart bra. Var typ ett år sedan jag såg han sist tror jag.. Och han hade med sig ett litet band också och jag tycker ju att det är bättre när det är med band istället för bara han ensam. Nicke Andersson från Västerbrokören, Ola Nyström från Weepingwillows och Pelle Halvarsson var med som band, och så en liten trummaskin på vissa låtar! Haha.

På arenan i FalunPå arenan i Falun 100211Arenen i Falun. Nicke Andersson och Ola Nyström.


Var ute och red i solen igår också. Fint vare.. Tog en långre vända, förbi Christian.. konstigt där. Inte ett enda spår ut från stallet av hästar!? Har han inga hästar nu eller har han inte orkat ta ut dem i hagen på länge??? Lite bekymmrad blev man ju. Hoppas han har fått förbud att ha hästar i det dåliga stallet!

100211100211




Oj, nu bestämde jag visst på msn med Sandra att vi ska till Borlänge. Aubiose har rea och hon vill köpa vinterridjacka. Och jag vill ha ridstävlar om det finns till bra pris. Sen vill jag till kupolen och leta vanlig vinterjacka till mig!

Hej så länge då!


CV

Det var länge sedan jag hade ett uppdaterat CV. Jag gjorde ett online på en sida förut och idag letade jag på den sidan och på andra inloggningsförsöket kom jag in :)

Uppdaterade det lite.

(länken ville inte funka och jag orkar inte göra nåt åt det nu)

Om nån har någon synpunkt får ni gärna berätta.


Har kommit på att man kanske borde söka lite semestervikariat inför sommaren. För vem har sagt att jag kommer få vara där jag jobbar som timmis nu? Fast jag tror ju iofs att jag får det, bara jag berättar för någon att jag vill vara där i sommar. Så perfekt att ha 3 minuters gångväg till jobbet liksom. Har man glömt nåt hemma kan man smita hem och fixa det. Om Lajka inte har hundvakt kan man ta med nån boende och gå en promenad med henne. Fast det händer en massa grejer med det jobbet nu. Det är inte längre ett gruppboende utan öhm.. vad var det? Nåt med service.. Vi ska få flera att hjälpa som bor utspridda som vi ska hem till och hjälpa. Och nu är det inte bara utvecklingsstörda och liknande utan verkar kunna vara lite vad som helst. Såna som hemtjänsten inte klarar av verkar det som. Alkisar, psykiskt sjuka och sånt. Jag tycker att det är bra underligt att dom kan göra så, jag menar personalen som är där har ju mest jobbat med helt andra personer liksom. För min del tycker jag att jag borde ligga bra till att fortsätta där eftersom jag iaf har erfarenhet från rättpsyk och det dära.. Nog för att jag inte tyckte att man gjorde så mycket på Säters.. men det kan ju se bra ut på papperet iaf ;-)


Ska nog ta och kolla efter nåt att äta, sedan åka och rida på Hea, sedan blir det ridlektion på klubben ikväll. Och ska väl kolla om det går bra att jag även rider igen i morgon kväll. Var ju lite kul att jag fick rida igen i samma grupp som Maria Örn, länge sedan man umgicks med henne nu. Haha, lite kul när jag kom dit och hon stod och borstade Goliat och sa att hon skulle rida honom.. en C-ponny!! Jag gick ju nästan på det! Började fundera att jag får ju rida honom och Maria är ju inte tjock iaf, haha. Men hennes häst gick lektion och hon gjorde i ordning honom åt en annan som kanske skulle bli sen.

Bil

Blivit erbjuden att köpa en bil. 12000 om jag köper bara den. Eller om jag byter min så visste han inte vad han ville ha i mellan.. Ska väl ringa och fråga idag, jag tyckte att den var ganska shysst iaf. Lite skruttig även den, men det skulle vara nice med en annan bil. Den här är lite större än skodan.. Lite dålig bild, jag vet. Men det skymde på när vi var dit och kollade ju.
Nissan Primera

stilmall

bytte tema. Gillade det gamla egentligen.. Men hade velat slippa dom där matbilderna överst. Men eftersom jag inte orkar sätta mig in i hur det funkar att göra en egen så tog jag en annan stil för ett tag.

Bilder

Blev nice här med en större säng :-)
Lite udda sängkläder eftersom jag bara hade ett lakan i rätt storlek.. och det var blått.. SÅ det blev hästsängkläder och lite blommor. Haha! Är jag 14 eller 26 år?
nya sängen 160x200cm.


I torsdags plogade jag gården med Krista. Hon är duktig :) Men en bättre plog hade varit bra för den här tog bara bort det allra värsta mamma fick en hel del att skotta för hand iaf.

Krista och jag plogar gården på Hea. 100204


Och katterna mår som vanligt igen efter kastreringen... förutom att Mikkel verkar vara dålig i magen efter det.. Inte så bra.. luktar illa!
bus

Säng

Sängen som finns på bild tidigare här sket jag i. Jag köpte en för 500 kr till som var mycket fräschare, ser helöt ny ut. Men vi hade ett jävla "sjå" att få ut den ur den lilla lägenheten där den fanns. Vi kom förbi alla skåp och skit, men halvvägs ner för trappen insåg vi att den skulle fasna där. Då fick vi båra tillbaka den och släppa ner den från balkongen! Tur att det var fluffig nysnö där ute så den inte blev smutsig och landade mjukt.  Nu står den på högkant innanför min vanliga säng, har inte kommit mig för att fixa i ordning den. Har bara sovit här två nätter sedan i torsdags när vi tog hit den och då har jag sovit ensam. Ganska skönt att sova ensam här ibland, få vakna i lugnt och ro och kolla på efter 10, greja med satorn, hundpromenad och kolla på sjunde himlen.

I går var det dressyr på ridklubben. Red öppna med Zabina. Ikväll ska jag rida igen en av lektionerna jag missade innan jul. Lite hoppning kl 20:30, för Susanne. Så sen tid alltså, är glad att vi rider kl 18 i vanliga fall. Då hinner man hem och duscha och sånt och varva ner så man kan somna i tid, utifall man ska upp tidigt dagen efter.

kastrering

Nu har katterna inga kulor längre. Kastrering och öronmärkning hos farbror Torkel igår kväll. Kom hem här och lade dem på en handduk på badrumsgolvet utifall det skulle ske någon olycka i sovande stadium. De fick ligga där och vakna till i lugn och ro medans jag och Lajka gick Mathias och sov. Så nu när jag kom hem på morgonen var de precis som vanligt, pigga och ville ut i trappen och kolla. Så jag fick ut och hämta in dem.

Sövda inför kastreringen.

Undrar när dom vaknade? Känns som jag egentligen skulle ha varit med.. Tycker ju lite synd om missarna...

RSS 2.0