mat

Gör en konstig gratäng.. eller makaronilåda. Hoppas den blir bra.
Sen jobba. Med världens träningvärk som har kommit under dagen medans jag låg och sov.Varje gång jag har varit still en stund kan jag knäppt röra mig.

Äpplen

Jahapp, jobbat klart nu då. Vid sista hyreshuset står ett tärd med typ paradisäpplen(små är dom iaf), men dom är konstig välsmakande för att va såna. Perfekt iaf, för jag hinner äta ett sånt medans jag traskar tillbaka till bilen där.

Jag tittar för mycket på alla äpplen, höll på att missa en lådställ och fick backa tillbaka. Jag undrar hur dom där goda såg ut... Såna där fruktköttet är nästan lite gulaktigt.. Såna jag i min senare pallaäpplen-karriär brukade palla. I tjärnan har jag för mig att det fanns såna, så jag var dit nåt år för att kolla, då var typ halva trädet avbrutet och på den delen som levde var det då inte några såna som jag var ute efter.


Okej, ska inte skriva värsta jätte långa inlägget om äpplen. Får räcka så här.


Det kliar på mina tår!!! Skogspissmyror kissade på dem i förrgår när jag låg och solade vid gruvsjön. Grymma små myror det där.


Var ska man sova idag då?


Arbetsdagen

Hur har din dag varit älskling?
Tyckte att det gick långsamt att jobba i natt, men jag var tillbaka bland dom första iaf. Saknades åtminstone 5 bilar när jag kom tillbaka, känns shysst att man ä snabbare än ordinarie personal ibland.

Oj vad seg i huvudet jag är, men lite uppe i varv efter jobbet fortfarande. Inget jobb man somnar av precis, full aktivitet hela tiden. Hade stegräknaren på mig igår och idag. Igår ville den inte räkna jämt, kom upp i 1200 steg då. Idag har den räknat lite fler.. 4500, men då tror jag att den bara räknade varannat eftersom jag hade satt den nertill på ena benet.. så om jag dubblar det hela .. men 9000 låter galet mycket?? Jag ska undersöka saken lite mera och kolla hur mycket den räknade när den satt så. Och så kör jag 2 mil ungefär också.


Nu ska jag ta av dom daggvåta strumporna och lägga mig och sova.

God natt.

Åh måste lägga in en bild på en luring jag träffade en annan natt:
STOR


I natt däremot såg jag ett djur. Ett svart djur som sprang iväg. Och jag är fortfarande osäker på om det var en liten katt, eller en kanin?? Så är det nån som saknar en svart kanin här i Hedemora så såg jag den långt bort efter Åsgatan i natt.


Ledsen

Dessutom är jag ganska ledsen. Och känner mig jävligt maktlös.

Tidigt i sommar kändes det som att saker skulle kunna lösa sig.

Men det sket sig ju.

Och jag har inte hållt reda på sånt jag borde hållt reda på. Så då skiter sig allt mera. Och jag vet inte om jag orkar försöka reda ut allt nu. Jag pallar inte. Och jag vet inte vad som händer då? Finns det nåt alternativ? Förutom att vinna miljoner på lotter eller nåt.. sånt som jag aldrig köper.



SÅ egentligen? Varför fortsätta jag försöka? Varför ger jag inte bara upp på en gång? Jag vet ju att jag kommer sluta i en skokartong på centralen eller liknande.. Fast så länge jag är så snygg som jag är kanske jag kan få kvarta hos olika snubbar då och då ;-) För trots att jag känner mig helt fördjävlig på en massa sätt idag så är jag ändå jävligt snygg iaf. Kan bero på badet och att jag fixade håret och sminkade mig lite. En falsk snygghet, en fasad. eller vad man ska säga.

stegräknare

Igår när jag jobbade använde jag en stegräknare. Men jag märkte att den aldrig räknade stegen när jag gick upp för en trapp och var den still ett tag så sket den att räkna när man började gå. Men hur som helst.. Den kom upp i ca 1200 steg och eftersom den sket i en massa steg så kanske det var det dubbla egentligen. Och tidigare igår kväll eller förrgår kanske det blir eftersom har blivit ny dag igen. Ja jag kollade iaf på du är vad du äter. Och tjockisen där fick käka diet och skulle gå minst 2000 steg om dagen. Så tänk om jag inte åt massa mat och godis och skit, Då kanske jag skulle blivit mager under sommaren. Hehe, eftersom jag inte har 30 kilos övervikt som hon på TV hade.

Det är underligt alltså.. Jag är 2 kilo ifrån vad jag brukar säga att jag vill väga. Jag kan hur enkelt som helst gå ner 2 kilo, men gör det inte. För det känns lite läskigt om jag skulle väga lika mycket som när jag gick ut nian. Då var man ju bara ett barn och nu ska man ju vara vuxen.. Då borde man väga som en vuxen också tänker jag..

Äsch lyssna inte på mitt dravvel i natten.

Ska åka och jobba nu iaf.

Provar sätta stegräknaren på ena benet, tror den räknar varannan steg bara då.. Men jag kan 2ans gångertabell :)

Leta hund

Ikväll när jag skulle åka hem ifrån mamma så stack Lajka runt husknuten och jag trodde hon sprang och kissade bara. Tog grejerna till bilen och startade och vände, hon kom inte. Ropade och så och hon dök fortfarande inte upp. Gick och letade omkring eftersom hon brukar va i närhetenmen hittade henne inte så jag tog bilen och körde en vända och frågade ett par som var ute med sin hund. Dom hade inte sett henne. Så jag körde en längre vända runt stora vägen bl.a. men hittade henne inte. Sen ringde Sandra och sa att hon var på åkern utanför, jag åkte tillbaka och trodde att hon var inne då, men nä..

Lajka rusade runt och jagade nåt på åker, kom ut på vägen och full fart och skällde på det hon jagade. Vidare på åkern mot järnvägen och stora vägen. Sen försvann hon.

Jag letade i en timme utan att varken höra eller se henne. Blev massa orolig och trodde hon blivit överkörd, särskilt eftersom att en lastbil tutade precis efter att hon försvann åt det hållet. Men efter ganska sprecis en timme efter att hon försvann så stod hon på gården när jag kom med bilen. SKÖNT!!! Hon är fan den enda jag har...


Ensamhet

Jag är i stugan. Jag och Lajka. Ensamt. Finns nog nån hos grannen, men dom flesta är på semester. Kom gubbar från elbolaget hit i morse och fällde tallen. Nu ligger den i fårhagen och jag törs då inte ge mig på att ta reda på allt det där med vanlig såg.

Ena stunden skiner solen i nästa blåser det och regnar massor. Och jag har huvudvärk. Trodde jag skulle ha mensvärk, men huvudvärken är värre. Sitter här ute på bron, som nu för tiden är inglasad. Jag gillade den bättre förr. TIttar jag till vänster ser ett 15 tal får och några getter som går och betar. Haha, ett av lammen låg nyss ner och glufade i sig gräs, dom är lite gulliga. Men Lajka skäller åt dom om dom kommer för nära så jag har inte kunnat hälsa ordentligt.

Igår klippte jag gräset och tog ner getingboet som jag hade sprutat sån där radar i kvällen innan. Men eftersom jag är livrädd för getingar så petade jag ner det med kvasten och var beredd att springa, vände mig om och for ikull. Tur att det inte var ett endast liv i getingboet.


Suttit och kikat lite på hemnet i eftermiddag. Ska finnas ett hus som stått obebott en bit härifrån. 125 000 vill dom ha för det.. Man skulle kanske åka dit och smygtitta lite. Sånt är spännande.. men roligare om man inte är ensam. Eternitplattor tyvärr... annars hade det varit intressant som fan.

Nu kommer det åskmoln tror jag.. Åskar lite varje dag när jag varit här nu. Hmm  och nu är tallen borta så nu måste stugan vara mer lockande att slå ner i. Men det finns andra trädockså. SKulle förrester vilja sätta ett fruktträd av något slag här. Undrar vad som skulle passa? Är ju lite senare och kallare växtklimat här än i Säter/Hedemora.



skrev detta igår eftermiddag, men ser att det inte blev publiserat... knasiga uppkopplingen som spökade skulle jag tro.

Ögir - Visfestival

Hade velat åka till Köping i helgen. Massa bra grejer, särskilt på lördagen då jag vill se typ alla.


Slängde iväg ett mess till Sandra ifall hon ville följa. Men ringde till stället nu för att kolla lite. 18 års gräns ju!! Så det sket sig ju.

www.ogir.se


Fästing

Oh vad äckligt. Ligger i sängen med datorn. Tyckte det kliade ovanför brösten och kände ett skräp som jag pillade fram. Det var en fästing!! Tänk om fler kryper runt på mig och hinner bita sig fast!!! Jag har aldrig haft en som satt sig fast på mig, är livrädd för det.

I-landsproblem eller?

Läste nyss Stina Berges blogg på my space, hennes en gammal ungdomskärlek hade dött.. Lite annat läge..

Pengar

Har fått in lite cash från försäkringskassan, så nu kan jag betala Lajkas försäkring.

Det jag undrar lite över... Min a-kassa tog slut.. Jag är med i nåt som typ heter jobbgaranti och får då pengar istället från försäkringskassan. Det underliga är att jag får mer från dem än vad a-kassan var. Man vill ju inte ringa och kolla ifall dom då kommer på att det är fel. Från a.kassan fick jag ut 4000 nånting. Nu hade jag fått 5300 typ.. och då har jag ändå jobbat lite så några dagar har räknats bort. Men hur som helst.. Väldigt nice att kunna veta att man iaf får in 5000 nånting varje månad i så fall och nu när jag jobbat så trillar det dessutom in lite mer därifrån. Nästan att jag känner mig lite rik. Nu tills lönen kommer har jag 1000 kr att röra mig med. Och snålar man kommer man långt på det. Potatis, pannkaka och sån mat. Men idag har jag varit såååå sugen på köpmat, men vill inte köpa själv. Känns så deppigt att äta sån mat ensam.

Och lilla Vega tjänade 1500 kr igår. Blir ganska mycket hö för dom pengarna. Nu överlever hon hösten ;)

top modell

Har TVn på. Där dom säger att 174 är lite för kort för att vara modell. Haha, en annan är ju en decimeter kortare än så.

Borde anmäla syrran till sånt där om det blir i Sverige igen. Vad är hon? 180 nånting... Men det är ju så sjukt sånt där. Antar att hon skulle räknas som en lite större modell fast att alla normala människor tycker att hon är jätte smal.

Travhästar

Lilla Vega kom tvåa igår. Ledde hela loppet och fick springa ganska lugnt, men på slutet kom favoriten och tog första platsen. Men det var ju hur bra som helst iaf. Och jag hade spelat 25 vinnare och 25 plats och fick tillbaka 80 sammanlagt.


Dessutom fick jag middag för 2 pers av brorsan. Han skulle inte hinna använda den, som han vann förra året med Borre och den gällde bara i ett år. Så om Emma ska hem från Norge innan 2a september så tyckte Erik att hon och jag skulle gå.. annars fick jag väl ta med vem jag ville. Det var liksom EMma och jag som var hästskötare den gången.


Sen fick jag höra lite om Borre. Erik sålde ju henne för ett tag sedan. Till något vi trodde var ett bra hem. Dom har redan sålt henne vidare.. till Danmark!! Men hur som helst så hade denna dansk ringt brorsan eftersom han sett att Erik hade kört henne i många starter. Så även om danska är svårt så hade dom bestämt att om Erik fik semester så skulle han komma till Danmark och köra ett lopp med henne snart. Och tydligen hade Borre varit i dåligt skick när hon kom till Danmark. Dåligt hull och så hade han behandlat lite leder och sånt. Om Erik åker dit tror jag nog att jag vill följa med. Vill se hur vår lilla pålle har det. Saknar henne faktiskt, ganska mycket också. HOn är ju lite speciell och kan inte vara hos vem som helst.


Bullar

Jag bakar bullar.
Så jävla tjejigt... eller mammigt.. eller snarar sånt som mormorar och såna gör.
Har varit rädd att det ska bli katastrof.. men än så länge går det ju bra. Har 2 plåtar som står oh jäser som ska in. Ska baka ut resten strax, men jag har typ bara två bra plåtar. Och jästen verkar funka fast datumet är passerat med nästan en vecka :)


Blir nog några nybakade bullar i matsäck upp till travet ikväll. Vega ska starta. Och jag vill med, men kommer vara astrött på jobbet i natt. Jä jä, det överlever man väl en natt också kanske.


försäkringar, bajs-telenor och jobb.

Jahapp. Kollade upp hur det går med räkningarna. Alla utom Lajkas försäkring kommer bli betalda. Men den försäkringen? Gör den någon nytta? Skulle vilja ha hjälp med sånt där av någon som kan och då inte en försäljare på försäkringsbolaget, eftersom dom självklart vill sälja den dyraste varianten till mig.

Jag skaffade den här för typ ett år sedan...


Sedan skrev jag en massa mer som inte blev sparat eftersom telenors jävla CP-internet strular!! Jag kom på det precis för sent. Brukar försöka kopiera texten utifall att det skiter sig. "Sidan kan inte visas" !!!Bajsuppkoppling.

Jag skrev massa om Lajka, om sommar, om jobb...

Jobbar iaf en natt nu, sen ska jag vara ledig i 2 veckor, om inte Sanna kommer på att jag ska lära mig nya distrikt då då. Jag vill iaf ha sommarlov medans det är sommar. Åka till stugan m.m.

Sen kan jag lära mig nya distrikt. Och kul att dom vill ha kvar mig som vikarie.. Fast att bilarna rasar i bitar när jag har dom. Men det var inte mitt fel att bakaxeln gick av. Förslitningsgrej..


Ska åka till Säter senare idag. Jag och Sara ska ut och leka i våran skog. Där vi lekte som 6 åringar.. NU är vi 25 och hon har unge/ungar, enav dom i magen ju. Och även jag är lite äldre än när vi var små. Men jag har bara skaffat hund än så länge, haha. Barn är ganska läskiga. Har inte ägnat mig åt småbarn sedan Sandra var liten. Jag är ju 7 år äldre så man minns ju lite hur farliga barn kan vara. Fast farligaste barnet måste ha varit Therese lillebror Oliver.

RSS 2.0