Nyår

Nyår spenderades hemma. Vi lagade potatisgratäng, Mathias nåt kött, jag quornfiléer,stekt tomat och så beasås. Vi ringde våra pappor och frågade om dom ville komma hit, båda hade druckit, jag erbjöd mig att hämta men det var bara Mathias pappa som nappade på erbjudandet. Farsan ville dricka glögg och kolla på fyrverkerier i sitt fönster.

Vi käkade hur som helst, sen spelade vi kort, jag fick ett pokerset i julklapp av Mathias så vi invigde det och försökte lära Kouba hur det funkade, gick lite segt.

När klockan började närma sig 00 åkte vi upp till Mathias jobb där vi hade bra utsikt över stan. Molly tvärsomna i bilen och fick sitta där, dämpade ljud liksom, vi som hade tagit med hörselkåporna. Vi såg många fina raketer, och jag är förvånad över att det var så många såna där ljuslyktor som skickades iväg, kunde räkna tillca 10 st samtidigt ett tag, och det var mulet så det fanns säkert fler som vi inte såg. Mathias tyckte att vi kunde skicka iväg en sån nästa år med Molly, det tycker jag med. Tysta och djurvänliga. Det kom ett rådjur springande utanför staketet där vi var, såg folk dit den hade tänkt springa och vände och hoppade in på nån tomt, usch, den såg så rädd och stressad ut. Tänk då hur många fler vilda djur som irrar omkring och inte vet vart dom ska försöka fly, det smäller ju överallt!! Å så alla tamdjur som påverkas... Jag tänker nog aldrig mer hålla på med sånt där, fyrverkerier. Tacka vet jag tomtebloss :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0