Sopsortering!

En till grej som gör mig lite upprörd träffade jag på nyss. Tog ut Lajka på en liten cykeltur.. till insamlingen för papper, plast, metall och glas. Ofta när man är till dom är dom proppfulla, bara det är ganska störande. Men det som irriterar mig på riktigt är hur ofta folk stoppar fel grejer i containrarna. Jag var grymt nära att börja slita ut mjölkartonger och andra pappkartonger ur plastgrejen, men det var för mycket för att jag skulle orka hålla på. Är folk enbart korkade som tar fel, eller är dom dumma i huvudet på riktigt och lägger i fel när deras container är full?

Vi har fått skärpa till oss lite extra och lägger inte mycket grejer i hushållssoporna här ute. Den är jämt proppfull och nu har det dykt upp en varning i trappen att om dom måste skaffa en till om vi inte skärper oss här i huset. En till soptunna skulle innebära en hyreshöjning på 200 kr och det är jävligt onödigt tycker jag. Jag och Mathias har sorterat hyfsat mycket förut, men en skärpning på att slänga plastförpackningar på rätt ställe har jag sett till iaf.

Jag betalar inte 200 kr per månad för att få vara lite lat. Hoppas att resten av folket i huset fattar det!

Kommentarer
Postat av: Laszlo

Du var nära att slita ut kartongerna, men gjorde det inte. Bara knöt handen lite extra hårt i fickan. Och det var ju bra det, för vad tror du att mjölkförpackningarna innehåller? Jo plast!

Det är därför som de ska sorteras där. Och alla muppar som gick igång på mjölkförpackningar med skruvkork - en praktisk lösning som gjorde att kartongen kunde läggas ner och innehållet i te tog smak av annat i kylskåpet - de var ju också lika miljöbovar, då de slängde plast i kartongsamlingen.

2012-01-22 @ 12:26:55
Postat av: Lisa

Sorteras som papper står det på våra mjölkkartonger iaf. Och det låg en massa andra kartonger och grejer i plastinsamlingen, flera kassar. Så kom inte här och kom.

2012-01-25 @ 12:52:50
URL: http://lisawikstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0